Aktier: Banker topper i ny grøn start på Wall Street
Foto: Bryan R. Smith / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier er kommet positivt i gang med onsdagens handel, efter at de tre ledende indeks også tog sig pæne stigninger tirsdag.

Det sker, på en dag hvor der igen er fokus på regnskaber, efter at sæsonen for rapporteringer for fjerde kvartal og dermed hele sidste år blev indledt tirsdag med tal fra to store banker.

Fra start onsdag stiger S&P 500-indekset med 0,2 pct., mens Nasdaq-indekset lægger 0,3 pct. til værdien, og Dow Jones-indekset stiger i samme takt.

Onsdag er det igen banker, der har den dominerende rolle på regnskabsscenen, idet både Bank of America og Goldman Sachs har afleveret regnskaber.

Bank of America leverede i fjerde kvartal en rekordhøj indtjening med et nettooverskud på 7,3 mia. dollar, hvilket var godt 200 pct. mere end i samme kvartal af 2017.

En stor del af fremgangen er en effekt af Donald Trumps skattereform, der har sænket selskabsskatten markant.

Overskuddet per aktie endte i fjerde kvartal på 0,70 dollar, hvilket var bedre end ventet blandt analytikerne, der havde sigtet efter et plus på 0,63 dollar.

Bank of America-aktien belønnes med en stigning på 6 pct. til 28,13 dollar i den tidlige handel.

Goldman Sachs-aktien løftes samtidig med 4,2 pct. til 187,41 dollar efter et regnskab, der samlet for hele 2018 bød på det største overskud siden 2010.

Goldman Sachs' indtægter faldt godt nok i fjerde kvartal, når man sammenligner med både kvartalet før og de samme tre måneder af 2017. De var på 8,08 mia. dollar mod 8,82 mia. dollar i juli, august og september 2018 og 8,12 mia. dollar i sidste kvartal af 2017.

Samlet i 2018 leverede banken, der har 36.600 ansatte, dog en pæn fremgang i både indtægter og overskud, så resultaterne ikke er set bedre i de seneste otte år.

Også verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er klædt i grønt, selv om selskabet i fjerde kvartal måtte se sin kapital under forvaltning skrumpe med 5 pct. til 5,98 billioner dollar.

Det er sket efter en lang periode med voldsom volatilitet på markederne, der har fået en række investorer til at trække følehornene en anelse til sig.

"Det har været et år med rekorder - gode og dårlige rekorder. Vi kan se frøene til en global afmatning," siger Larry Fink, der er administrerende direktør hos Blackrock, i et interview med CNBC.

Blackrock-aktien har startet onsdagens handel med et plus på 0,6 pct. til 403 dollar efter regnskabsrapporteringen.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tesla i kursnedsmeltning - markedet ser ingen hurtig vending

Verdens dyreste medicin godkendt - 14 mio kr for en behandling

Fire flotte lyserøde champagner - og priserne er ikke helt hen i vejret

Mærsk-topchef til regnskabseksamen: "Hvis ikke jeg selv mente, det var bestået, så var der da for alvor noget galt"

Dommer blokerer for Trumps byggeplaner ved grænsen til Mexico

"Jeg er ikke bange for at mislykkedes og indrømme, når jeg har taget fejl"

Aktieluk i USA: På weekend med plus - men endnu et ugefald

Manglende dansker i vigtig EP-gruppe bekymrer erhvervslivet

Ekspert om udbyttesag: "Sanjay Shah har bygget en kæmpe kulisse"