Penge Af
DSV ventes af trække afsted med broderparten af opmærksomheden i en forventet positiv åbning af det danske aktiemarked onsdag morgen.

Transportgiganten har fremlagt et overtagelsestilbud på den schweiziske konkurrent Panalpina, og det er en positiv nyhed for selskabet, mener aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen i Sydbank.

  Generelt er inspirationen frem mod åbningen til den lyse side med et plus i handlen med den tyske DAX-future på 0,4 pct. og en stigning for futuren på det amerikanske S&P 500-indeks på 0,3 pct. Men i Asien lukkede det japanske Nikkei-indeks 0,6 pct. lavere.

Tirsdag slingrede det danske C25-indeks sig til et lille plus på 0,3 pct. til 1024,28, i et marked der holdt sig afventende op til den britiske brexit-afstemning, men dog i positiv stemning efter kinesiske løfter om økonomiske stimuli.

Næste makropolitiske kapitel handler onsdag om mistillidsafstemningen mod den britiske regering, som oppositionspartiet Labour har sat på dagsordenen. Det forudses af iagttagere, at regeringen og premierminister Theresa May vil overleve afstemningen. Efterfølgende kommer Theresa Mays planer for den fortsatte brexit-proces i rampelyset.

DSV VENTES AT STIGE

DSV's bud på Panalpina lyder på 170 schweizerfranc per aktie, som betales med et miks af kontanter og aktier. Det svarer til en samlet pris på 4 mia. schweizerfranc, svarende til 26,5 mia. kr. Der er tale om et ikke-bindende bud. Ifølge meddelelsen fra Panalpina bliver buddet nu vurderet af bestyrelsen i samarbejde med professionelle rådgivere.

  Panalpina har 14.000 ansatte og er aktiv i 70 lande. I 2017 havde selskabet et driftsresultat (EBIT) på 103,3 mio. schweizerfranc og en omsætning på 6,5 mia. schweizerfranc, svarende til 43 mia. kr. DSV's omsætning var tæt på 75 mia. kr. i 2017.

Umiddelbart ligger det schweiziske selskab godt til den danske koncern, vurderer Mikkel Emil Jensen. Han mener, at DSV-aktien vil stige på nyheden. DSV lukkede tirsdagens handel 0,7 pct. lavere i 427,70 kr.

NYE KURSMÅL FOR BANKER

Blandt onsdagens øvrige selskabsspecifikke nyheder er JPMorgans sænkning af kursmålet for Danske Bank til 170 kr. fra 240 kr. Bankaktien kom ud af tirsdagens aktiehandel med et fald på 1,5 pct. til 128 kr.

JPMorgan har også justeret kursmålet for Jyske Bank - til 270 kr. fra 290 kr. uden at ændre anbefalingen "neutral" for aktien, der sluttede 1 pct. lavere i 242,50 kr. tirsdag.

  Også Royal Unibrew, der tirsdag steg 0,8 pct. til 468,20 kr., kan komme på radaren efter analytiker-nyt. Jefferies indleder dækning af bryggeriaktien med anbefalingen "undervægt" og et kursmål på 400 kr.

Nordea har før åbningen oplyst, at banken nedskriver 141 mio. euro på goodwill relateret til russiske aktiviteter. Bankaktien faldt tirsdag 0,2 pct. til 58,08 kr.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Sløjt regnskab øger presset på Mærsk-boss

  Morgenbriefing: Ree taber 400 mio. på aktier, pres på Mærsk-chef efter skuffende regnskab

  Aktier: Svage data opvejer positive handels-indikatorer i Asien

  Kraft Heinz nedskriver for 15,4 mia dollar gav solidt kursfald

  Christian Stadil: Der er sket afhøringer i Schriver-sag

  Rigsrevisionen: Private bør opkræve danskernes gæld

  Briter opgiver at nå handelsaftaler med Japan og Tyrkiet inden brexit

  Niels Lunde: Tør du købe en Mærsk-aktie af Søren Skou?

  USA: Faldt på svage industrital og skuffende regnskaber