DSV er kommet med et bud på den schweiziske logistikkoncern Panalpina, der lyder på 170 schweizerfranc pr. aktie svarende til ca. 26,5 mia. kr.

Og umiddelbart ligger det schweiziske selskab godt til den danske koncern. Det vurderer Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank.

  "Panalpina har tidligere været på tale, da DSV sidste år måtte droppe forsøget på at købe branchekollegaen Ceva Logistics. At buddet kommer allerede nu, kan måske overraske lidt - men der er muligheder for DSV i et opkøb," siger analytikeren til Ritzau Finans og tilføjer: 

"DSV er meget interesseret i Air & Sea-divisionen - og hos Panalpina har indtjeningen ligget til den lave side. Men vi har tidligere set, at DSV er i stand til at løfte sådan en opgave."

Det er Panalpina, der tidligt onsdag morgen offentliggjorde nyheden om det danske bud. DSV er på vej med en selskabsmeddelelse, oplyser det danske selskab til Ritzau Finans. Men strategien har været klar fra DSV's side: Der skal opkøb til.

"Det er noget, som investorerne har ventet på. Og jeg tror, at vi vil se et lettelses suk, når aktiemarkedet åbner her til morgen. En aktie i DSV vil stige på den her nyhed," vurderer Mikkel Emil Jensen.

DSV kan komme under pres

Den vurdering deler Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet dog ikke. Han peger på, at en Panalpina-aktie tirsdag ved børslukketid kostede 137 schweizerfranc og med en budpris på 170 schweizerfranc svarer det dermed til betaling af en præmie på 24,1 pct. 

  "Mit bud er, at DSV godt kan komme en lille smule under pres. Det er ikke fordi investorerne ikke synes, at det er en god ide, når DSV går på opkøbstur igen, for DSV er vanen tro meget godt forberedt. Men når ét selskab ønsker at købe et andet selskab til overpris, defineret som en højere pris end der, hvor aktiekursen var igår, sker det jo ikke sjældent, at det overtagende selskabs aktier kommer lidt eller noget under pres," siger Per Hansen til Børsen. 

Han er ikke overrasket over buddet, fordi det ifølge ham ligger i DSV's dna, at det er den måde, de vokser på udover den organiske vækst, de kan lave. 

"Det her supplerer geografisk DSV ganske udmærket," siger Per Hansen til Børsen og tilføjer: 

"På medarbejdertal er Panalpina ca. en tredjedel af DSV og indtjeningen er ca. 12,8 pct. af det, DSV selv præsterer på ebit-niveau. Det er for mig at se klassisk DSV. Her taler vi om et selskab, der har en indtjeningsevne, som ikke fuldt ud afspejler det, Panalpina kan komme til at lave i DSV-regi." 
 

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Drømmelånet er på vej i kursgraven, men 1 pct. lånet er ved at genopstå: "Folk har det med at blive lidt fartblinde"

Ugen der kommer: Powell starter serie af rentenedsættelser

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Katarina Juselius stoler ikke på mainstreamøkonomer:"Hvis du torturerer data, siger de til sidst, hvad du gerne vil have"

Mette F. sastser på pension med DF: "Kristian, jeg regner med dig"

Roadtrip i det vilde vesten

Serieiværksætter rejser 15 mio kr - går nu efter det engelske marked

Italien vil sælge aktier for at nedbringe gæld