Råvarer: Håb om effekt fra OPEC-nedskæringer fastholder prisen
Foto: Scanpix
Markeder Af
Råolien fastholder onsdag morgen sin pris oven på optimisme omkring nedskæringerne fra Organisationen af Olieproducerende Lande, Opec.

Ifølge Bloomberg News er der optimisme om, at koalitionens begrænsning af olieproduktion vil nedbringe olielagrene, som allerede viser tegn på at mindskes.

En rapport fra industrien har således vist, at de amerikanske råolielagre faldt med 560.000 tønder i sidste uge. Onsdag kommer der tal fra den amerikanske regering, som ventes at vise et større fald.

Oven i det har den saudiske energiminister sagt, at han er sikker på, at olielagrene vil begynde at "vende tilbage til normale niveauer, og det vil øge tilliden" i markedet, skriver Bloomberg News.

"Olieprisen puster ud. Priser over 50 dollar per tønde ser ud til at opmuntre lande som USA og Rusland. Råolie bliver i øjeblikket påvirket mere af eksterne faktorer som at forbedre handelsforholdet mellem USA og Kina end af fundamentale udbuds- og efterspørgsels-dynamikker," siger Kim Kwangrae, råvareanalytiker hos Samsung Futures Inc., til mediet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 60,65 dollar mod 60,29 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,11 dollar mod 51,94 dollar tirsdag eftermiddag.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1289,76 dollar mod 1291,13 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 5948 dollar mod 5941,5 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?