Penge Af
De amerikanske aktier stiger tirsdag pænt på bagkanten af positive nyheder fra Kina og trods de mange usikkerheder, som præger nyhedsbilledet.

Det brede aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 12:30, amerikansk østkysttid, med 1,1 pct., mens Dow Jones-indekset vinder 0,7 pct. Teknologitunge Nasdaq stiger endnu mere og går op med 1,6 pct.

Kinas vækst i fokus

Stemningen er præget af positivt nyt fra Kina, hvor aktierne tidligere tirsdag steg, da den magtfulde National Development and Reform Commission (NDRC) oplyste, at Kina vil sigte mod at få en økonomisk "god start" i første kvartal. Samtidig indikeredes flere stimuleringsforanstaltninger, herunder skattelettelser, på kort sigt for at modvirke den langsommere økonomiske vækst i landet.

"I dag reagerer markedet favorabelt overfor, at verdens næststørste økonomi vil stimulere snarere end blot at dreje på gashåndtaget. Teknologi er også påvirket af, hvad der sker i Kina. Teknologisektoren har flere indtægter fra Kina end nogen anden sektor i USA," siger Brent Schutte, chefstrateg hos Northwestern Mutual Wealth Management, til Bloomberg News.

Og netop det kan aflæses på udviklingen i sektorerne i USA tirsdag, hvor it-aktierne, som fylder 20 pct. af S&P 500-indekset, hører til i toppen med et plus på 1,5 pct. Det overgås kun af kommunikationsservice med en fremgang på 1,8 pct. og af sundhedsaktierne, som vinder 1,6 pct.

Trods den positive kursudvikling lurer nervøsiteten dog stadig. Senere tirsdag er der den vigtige brexit-afstemning i det britiske parlament, i USA er regeringsnedlukningen stadig i gang på 25. dag.

Hver sin vej på bankregnskab

I USA har selskaberne i denne uge også indledt regnskabssæsonen, og tirsdag er det blevet til tal fra fire større selskaber.

"Den regnskabssæson, som kommer nu, bliver meget vigtig for at se, om væksten i USA er stærkere end mange folk for nærværende vurderer. Jeg tror, vi vil se i et fald i indtjeningstallene - måske til encifret vækst i indtjeningsvæksten - men det er ikke nødvendigvis negativt," siger Michael Cuggino, porteføljemanager hos Permanent Portfolio Family of Funds, til The Wall Street Journal.

To af tirsdagens store regnskaber kom tidligere fra storbankerne JPMorgan Chase og Wells Fargo. Og det går hver sin vej for de to.

JPMorgan leverede et justeret resultat per aktie på 1,98 dollar i perioden, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et plus på 2,21 dollar. Resultatet var endda lavere end selv det laveste estimat, der lød på 2,05 dollar. Alligevel stiger aktien med 1,0 pct.

Wells Fargo leverede omvendt umiddelbart en spids over forventning med sin indtjening per aktie, der blev 1,21 dollar i fjerde kvartal mod ventet 1,19 dollar. Aktien falder dog med 1,5 pct., da der fortsat ser ud til at være pres på toplinjen, og de samlede indtægter skrumpede med 5 pct. i kvartalet.

Sygekasse overbeviser

Sygekassen Unitedheatlh er også kommet med sine tal for fjerde kvartal, og de overbeviser investorerne, som sender aktien op med 3,1 pct. Selskabet leverede en ordinær indtjening per aktie på 3,28 dollar mod ventet, ifølge estimater fra Bloomberg, 3,21 dollar. Omsætningen blev på 58,42 mia. dollar mod en forventning om 58,08 mia. dollar.

Endelig har delta Air Lines lagt sine tal frem, og de var også bedre end ventet.

I fjerde kvartal voksede indtjeningen per aktie til 1,30 dollar Det er en smule højere end en indtjening på 1,28 dollar per aktie, som analytikerne havde. Til gengæld skuffede Delta Air Lines sine investorer med sin prognose første kvartal i år, hvor indtjeningen ventes at blive berørt af nedlukningen af den amerikanske regering. Aktien stiger 0,1 pct.

Endelig er der fokus på Netflix, som kommer med regnskab senere på ugen. Aktien hopper op med 6,5 pct., da streamingtjenesten har annonceret prisstigninger i USA, hvilket dæmper noget af frygten for, at selskabets store investeringer i indholdsproduktion ikke modsvares af indtægter.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Tesla i kursnedsmeltning - markedet ser ingen hurtig vending

Verdens dyreste medicin godkendt - 14 mio kr for en behandling

Mærsk-topchef til regnskabseksamen: "Hvis ikke jeg selv mente, det var bestået, så var der da for alvor noget galt"

Dommer blokerer for Trumps byggeplaner ved grænsen til Mexico

"Jeg er ikke bange for at mislykkedes og indrømme, når jeg har taget fejl"

Aktieluk i USA: På weekend med plus - men endnu et ugefald

Manglende dansker i vigtig EP-gruppe bekymrer erhvervslivet

Ekspert om udbyttesag: "Sanjay Shah har bygget en kæmpe kulisse"

Medie: Børsmyndigheder undersøger Boeing efter flystyrt