Aktieåbning: Mærsk i bund i positivt marked efter kurshug
Foto: Osman Orsal/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Mærsk sendes til bunds i et ellers positivt marked fra åbningen tirsdag.

Stigninger i Asien smitter som ventet af tirsdag på det danske aktiemarked. Amerikanske futures på de tre toneangivende indeks ligger 0,5-0,7 pct. højere.

I Kina har en reformkommission annonceret flere støttetiltag for at stimulere den økonomiske vækst. Meldingen kommer bare dagen efter, at kinesiske nøgletal skuffede og sendte markederne baglæns.

Pandora, der faldt 6 pct. mandag, stiger efter en halv time 0,4 pct.

  Pandora har fået skåret sit kursmål med 95 kr. eller næsten 25 pct. fra 400 kr. til 305 kr. per aktie af investeringsbanken HSBC. Desuden er det kommet frem, at JPMorgan har skåret en halvtredser af sit kursmål, der nu er 450 kr. Mandag sænkede både Morgan Stanley og Carnegie også deres kursmål for aktien.

Det danske eliteindeks stiger 0,5 pct. til 1022,9 med kun tre aktier i rødt. Foruden Mærsk-aktierne falder 1,5 pct. for B-aktien til 8600 kr.

A.P. Møller-Mærsk får sænket anbefalingen af Deutsche Bank, som nu anbefaler investorerne "hold" frem for tidligere "køb".

I toppen ligger Rockwool, GN, Lundbeck og Vestas, der alle stiger mere end 1 pct. og alle uden specifikt selskabsnyt.

Ørsted har fået indledt dækning af den spanske bank Santander, som anbefaler "køb" af aktien. Kursmålet sættes til 496 kr., hvilket indikerer et stigningspotentiale på 14 pct. sammenlignet med mandagens lukkekurs på 435,40 kr.

Tirsdag ligger aktien 0,3 pct. højere i 436,70 kr.

Problematikken om amerikanske medicinalpriser kommer fra tid til anden op til overfladen og det er tilfældet tirsdag. Amerikanske kongrespolitikere vil gennemføre end tilbundsgående undersøgelse af lægemiddelindustriens prisfastsættelse på livsvigtig medikamenter. Det skriver AP.

Tiltaget kommer fra formanden for Oversight and Reform Committee, Elijah Cummings, der har sendt breve til 12 store medicinalselskaber, for at få detaljerede oplysninger og dokumenter om prissætningspraksis for mærkevarer til behandling af sygdomme som kræft, diabetes, nyresvigt og nervesmerter.

Det påvirker dog ikke mærkbart. Novo Nordisk-aktien faldt mandag 3,5 pct., men stiger tirsdag 0,9 pct. til 306,15 kr.

Carlsberg stiger 0,79 pct. til 717,40 kr.

Markedet for alkoholfri øl er endnu ganske lille, kun godt 2 pct. af de globale ølmarkeds volumen, men væksten er høj, og samtidig er indtjeningsmarginerne ofte meget bedre. Derfor satser Carlsberg ligesom sine konkurrenter kraftigt på området.

Det skriver Finans.

Den høje indtjening skyldes i mange lande, eksempelvis Sverige og Rusland, at afgifter på alkohol i øl er meget høje, og det presser marginerne på normal øl i bund.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?