Aktieåbning: Mærsk i bund i positivt marked efter kurshug
Foto: Osman Orsal/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Mærsk sendes til bunds i et ellers positivt marked fra åbningen tirsdag.

Stigninger i Asien smitter som ventet af tirsdag på det danske aktiemarked. Amerikanske futures på de tre toneangivende indeks ligger 0,5-0,7 pct. højere.

I Kina har en reformkommission annonceret flere støttetiltag for at stimulere den økonomiske vækst. Meldingen kommer bare dagen efter, at kinesiske nøgletal skuffede og sendte markederne baglæns.

Pandora, der faldt 6 pct. mandag, stiger efter en halv time 0,4 pct.

  Pandora har fået skåret sit kursmål med 95 kr. eller næsten 25 pct. fra 400 kr. til 305 kr. per aktie af investeringsbanken HSBC. Desuden er det kommet frem, at JPMorgan har skåret en halvtredser af sit kursmål, der nu er 450 kr. Mandag sænkede både Morgan Stanley og Carnegie også deres kursmål for aktien.

Det danske eliteindeks stiger 0,5 pct. til 1022,9 med kun tre aktier i rødt. Foruden Mærsk-aktierne falder 1,5 pct. for B-aktien til 8600 kr.

A.P. Møller-Mærsk får sænket anbefalingen af Deutsche Bank, som nu anbefaler investorerne "hold" frem for tidligere "køb".

I toppen ligger Rockwool, GN, Lundbeck og Vestas, der alle stiger mere end 1 pct. og alle uden specifikt selskabsnyt.

Ørsted har fået indledt dækning af den spanske bank Santander, som anbefaler "køb" af aktien. Kursmålet sættes til 496 kr., hvilket indikerer et stigningspotentiale på 14 pct. sammenlignet med mandagens lukkekurs på 435,40 kr.

Tirsdag ligger aktien 0,3 pct. højere i 436,70 kr.

Problematikken om amerikanske medicinalpriser kommer fra tid til anden op til overfladen og det er tilfældet tirsdag. Amerikanske kongrespolitikere vil gennemføre end tilbundsgående undersøgelse af lægemiddelindustriens prisfastsættelse på livsvigtig medikamenter. Det skriver AP.

Tiltaget kommer fra formanden for Oversight and Reform Committee, Elijah Cummings, der har sendt breve til 12 store medicinalselskaber, for at få detaljerede oplysninger og dokumenter om prissætningspraksis for mærkevarer til behandling af sygdomme som kræft, diabetes, nyresvigt og nervesmerter.

Det påvirker dog ikke mærkbart. Novo Nordisk-aktien faldt mandag 3,5 pct., men stiger tirsdag 0,9 pct. til 306,15 kr.

Carlsberg stiger 0,79 pct. til 717,40 kr.

Markedet for alkoholfri øl er endnu ganske lille, kun godt 2 pct. af de globale ølmarkeds volumen, men væksten er høj, og samtidig er indtjeningsmarginerne ofte meget bedre. Derfor satser Carlsberg ligesom sine konkurrenter kraftigt på området.

Det skriver Finans.

Den høje indtjening skyldes i mange lande, eksempelvis Sverige og Rusland, at afgifter på alkohol i øl er meget høje, og det presser marginerne på normal øl i bund.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTo positive og en negativ aktie, der venter regnskab

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Bankinvest: Handelskrig er blevet til tech krig - investorer fortsat nervøse

Investor Live: Grøn start for aktierne

Brøndby nedjusterer forventningerne til 2019 - transfergevinst spås mere end halveret

Socialdemokratiets store økonomiske plan har gjort støttepartierne rasende: "Det er en mindre skandale"

Børsen mener: Lyt til kronprinsesse Mary før det er for sent

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre