Råvarer: Oliepriserne retter sig efter fald
Foto: Scanpix
Markeder Af
Priserne på både den europæiske referenceolie, Brent, og den amerikanske WTI-olie stiger tirsdag morgen, efter at priserne dykkede efter dansk lukketid mandag. Produktionsnedskæringer fra organisationen for olieeksporterende lande, Opec, samt Rusland, er med til at understøtte markedet. Samtidig stiger guld- og kobberpriserne.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 59,65 dollar mod et niveau på 59,30 dollar sent mandag aften, men en pris på 60,33 dollar ved dansk børslukketid kl. 17.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 51,08 dollar mod 50,65 dollar mandag aften, mens prisen mandag kl. 17 var 51,59 dollar.

"Omfanget af Opec og Ruslands nedskæringer, Iran-sanktionerne og en lavere vækst i den amerikanske olieproduktion burde hjælpe med at understøtte oliepriserne fra deres nuværende niveau," skriver J.P. Morgan i en meddelelse ifølge Reuters.

Opec valgte sammen med dens allierede i slutningen af 2018 at indføre produktionsnedskæringer for at reducere overfloden af olie på markedet. Samtidig har USA's genindførte sanktioner mod Iran sænket den iranske olieeksport.

I en markedsanalyse skriver den britiske bank HSBC ifølge Reuters, at Irans daglige olieeksport i dag er 1,3 mio. tønder mindre sammenlignet med halvårsgennemsnittet for 2018. Det er på trods af, at flere lande i kølvandet på sanktionerne fik lov til fortsat at importere olie fra Iran.

Mens Opec og allierede har skåret ned i olieproduktionen, og Iran er tynget af sanktioner, producerede USA ifølge Reuters rekordhøje 11,7 mio. tønder olie om dagen ved udgangen af 2018. Den forøgede olieproduktion har givet de amerikanske olieproducenter mulighed for at eksportere til andre lande, heriblandt Kina.

Olie- og finansmarkederne trues dog ifølge Reuters af en økonomisk opbremsning. De stigende oliepriser tirsdag følger fald på omkring 2 pct. mandag, da svage kinesiske nøgletal bidrog til usikkerhed om udviklingen i verdensøkonomien.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1291,21 dollar mod 1290,58 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 5946 dollar mod 5912 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?