Valuta: Defensiv dollar og pundet på gyngende grund
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den amerikanske dollar er fortsat i defensiven fredag morgen på baggrund af stigende forventninger om, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil slå bremserne i for sin stramning af pengepolitikken, hvis økonomien bremser op i år.

Torsdag aften gentog Fed-formand Jerome Powell, at den amerikanske centralbank har evnen til at være tålmodig omkring pengepolitikken, da inflationen er og fortsat ser ud til at forblive stabil.

Det har fået de finansielle markeder til at droppe prissætning af yderligere renteforhøjelser fra Federal Reserves side i år.

Også Feds næstformand, Richard Clarida, slog den defensive tone an i en tale, der ligeledes pegede på centralbankens vilje til at være tålmodig, når det drejer sig om renteforhøjelser.

"Markedet har så godt som prissat, at Fed ikke længere vil hæve renten. Hvis dollar skal svækkes, skal markedet forvente en rentenedsættelse, men det ser jeg ikke ske,"siger valutastrateg Sim Moh Siong fra Bank of Singapore til Reuters.

Og mens Federal Reserve sætter dagsordenen for dollar, er der stille omkring såvel yen som euro, mens investorerne ser skeptisk på pund i kølvandet af den kaotiske udvikling i britisk brexit-politik.

Det taktiske spil er i fuld gang op til næste uges kritiske afstemning om premierminister Theresa Mays skilsmisseaftale med EU-partnerne, og umiddelbart er det svært at se, hvordan aftalen skal kunne blive godkendt i Underhuset, da såvel tilhængere som modstandere af EU anser aftalen som særdeles ringe.

Modsat er der endog meget stor modstand mod, at Storbritannien forlader EU uden en aftale, og der forhandles på tværs af partiskel for at opnå en eller anden form for enighed. Om det så bliver om en udskydelse af artikel 50 og dernæst en ny EU-forhandlingsrunde, eller den helt exceptionelle situation med en ny afstemning om Storbritanniens medlemskab af EU står hen i det uvisse.

Brexitaftale-afstemningen finder sted den 15. januar.

Pundet koster fredag morgen 1,2760 dollar mod 1,2775 dollar torsdag eftermiddag.

Euro står fredag morgen i 1,1525 dollar mod 1,1520 dollar torsdag eftermiddag.

Dollar koster fredag morgen 108,30 yen mod 108,25 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Mette F. varsler "målrettede skattestigninger"

Forbud mod topskattelettelser og mulighed for mere udenlandsk arbejdskraft: Her er de vigtigste punkter i ny regeringsaftale

Regeringsaftale åbner lille dør for udenlandsk arbejdskraft

Røde partier enige om ny S-regering

Tiger-ejer sigter mod gigantnotering i september: Danskere står til at blive mangemillionærer

Banker genkender ikke Nets' massive sats på innovation

Medierne på grillen: Kollektiv nedsmeltning over isfoto

Tysk industrimotor hoster og harker - kan koste 3500 danske arbejdspladser

Rambøll ser frem til hårde klimakrav: "Man kan godt sige, at initiativet rent markedsmæssigt er en gave"