Valuta: Defensiv dollar og pundet på gyngende grund
Foto: Scanpix
Markeder Af
Den amerikanske dollar er fortsat i defensiven fredag morgen på baggrund af stigende forventninger om, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil slå bremserne i for sin stramning af pengepolitikken, hvis økonomien bremser op i år.

Torsdag aften gentog Fed-formand Jerome Powell, at den amerikanske centralbank har evnen til at være tålmodig omkring pengepolitikken, da inflationen er og fortsat ser ud til at forblive stabil.

Det har fået de finansielle markeder til at droppe prissætning af yderligere renteforhøjelser fra Federal Reserves side i år.

Også Feds næstformand, Richard Clarida, slog den defensive tone an i en tale, der ligeledes pegede på centralbankens vilje til at være tålmodig, når det drejer sig om renteforhøjelser.

"Markedet har så godt som prissat, at Fed ikke længere vil hæve renten. Hvis dollar skal svækkes, skal markedet forvente en rentenedsættelse, men det ser jeg ikke ske,"siger valutastrateg Sim Moh Siong fra Bank of Singapore til Reuters.

Og mens Federal Reserve sætter dagsordenen for dollar, er der stille omkring såvel yen som euro, mens investorerne ser skeptisk på pund i kølvandet af den kaotiske udvikling i britisk brexit-politik.

Det taktiske spil er i fuld gang op til næste uges kritiske afstemning om premierminister Theresa Mays skilsmisseaftale med EU-partnerne, og umiddelbart er det svært at se, hvordan aftalen skal kunne blive godkendt i Underhuset, da såvel tilhængere som modstandere af EU anser aftalen som særdeles ringe.

Modsat er der endog meget stor modstand mod, at Storbritannien forlader EU uden en aftale, og der forhandles på tværs af partiskel for at opnå en eller anden form for enighed. Om det så bliver om en udskydelse af artikel 50 og dernæst en ny EU-forhandlingsrunde, eller den helt exceptionelle situation med en ny afstemning om Storbritanniens medlemskab af EU står hen i det uvisse.

Brexitaftale-afstemningen finder sted den 15. januar.

Pundet koster fredag morgen 1,2760 dollar mod 1,2775 dollar torsdag eftermiddag.

Euro står fredag morgen i 1,1525 dollar mod 1,1520 dollar torsdag eftermiddag.

Dollar koster fredag morgen 108,30 yen mod 108,25 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske giganter scorer milliarder på sats i Asien

Rigmænd på topmødet i Davos har på ti år lagt milliarder til deres formue - én af dem har øget sin med 360 milliarder kroner

Analyse: Åh nej, ikke igen, Henrik Poulsen

SEAS-NVE overhalet i slutfasen af Radius-salg

"Verden tripper rundt på tynd is"

Nye faresignaler fra luftfart: Fald i godsmængderne

Var det noget med en original Rolls-Royce til 50.000 kr.?

I Trumps fravær bliver Brasiliens Bolsonaro hovedattraktionen på årets Davos

Forfatter Sofie Jama vil vise, at selv ikke omskæring kan tøjle seksualiteten