Aktieåbning: Danske Bank tager endnu en tur ned i rødt indeks
Danske Banks tidligere bestyrelsesformand Ole Andersen (tv) og tidligere adm. direktør Thomas Borgen (th).
Foto: Arkivfoto/Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Penge Af
Danske Bank bliver endnu en gang hængt til tørre med placeringen som den mest faldende aktie i det danske eliteindeks. I de indledende handler torsdag morgen falder en aktie i banken med 3,2 pct. til 127,15 kr.

Også for C25 er de røde lamper tændt, og indekset falder 0,4 pct. til 1040,0. Kun et par enkelte aktier stiger med Jyske Bank i toppen qua et plus på 0,3 pct. til 243,40 kr. uden nyt.

Det er stigende bekymringer om en handelsaftale mellem Kina og USA, der får markederne til at falde. Det bekymrer, at der ikke er kommet detaljer frem om aftalen, efter at et tre dages forhandlingsmøde blev afsluttet onsdag - uden en udmelding på resultatet, noterer Handelsbanken i en kommentar.

Investorerne sender endnu en gang Danske Bank-aktien ned på grund af hvidvasksagen i Estland. Nu er banken og fire tidligere topledere blevet sagsøgt af en amerikansk pensionskasse som følge af tab relateret til sagen. De fire sagsøgte er, udover banken, tidligere administrerende direktør Thomas Borgen, tidligere bestyrelsesformand Ole Andersen og to tidligere finansdirektører, skriver Reuters.

Det er den amerikanske pensionskasse The Plumpers & Steamfitters Local 773 Pension Fund, der vil have sine penge igen efter tab relateret til sagen om hvidvask af store summer gennem bankens filial i Estland.

I år ligger Danske Bank på de første syv handelsdage med et fald på 1,2 pct. efter et fald på 44,4 pct. i 2018 på grund af skandalen.

Analytikernyt til flere

Pandora har fået skåret sit kursmål til 318 kr. fra 432 kr. af finanshuset Berenberg. Anbefalingen er dog fortsat "hold". Berenberg skærer i forventningerne til væksten i omsætningen de kommende år og forventer, at den kommer til at ligge næsten fladt frem mod 2020.

Pandora falder 1,3 pct. til 276,80 kr. torsdag morgen efter ti minutters handel.

Norske DNB ser potentiale for store stigninger i Genmab-aktien. Banken indleder dækning af det danske biotekselskab med anbefalingen "køb" og et kursmål 1540 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Det er 38,5 pct. højere end Genmab-aktiens lukkekurs onsdag på 1112 kr.

Aktien falder med 0,8 pct. til 1103 kr. torsdag morgen.

Kurv til bejlere

Blandt sidepapirerne har Parken de seneste dage fået opmærksomhed, efter at Insidebusiness berettede om, at en udenlandsk investor ville fremsætte et købstilbud på selskabet. Onsdag oplyste Parken, at selskabet havde fået en invitation til et møde om selskabets fremtid af den interesserede køber, men to storaktionærer afviste at sælge deres aktier. Det fik senere hovedaktionæren LD til at oplyse, at der nu ingen forventninger er, om at etablere en konstruktiv dialog.

Parken stiger 0,4 pct. til 93,20 kr.

Også Nordea har fået sænket kursmålet. Det er canadiske RBC, der nu sætter kursmålet til 67,20 kr. fra 74,67 kr. Anbefalingen er fortsat "sector perform".

Nordea falder 0,6 pct. til 57,65 kr.

Tilbage i eliteindekset havde FLSmidth en god dag på børsen onsdag, efter at selskabet oplyste, at det nu som planlagt har solgt sine aktiviteter inden for materialehåndtering. Salgsprisen er ukendt, men enheden havde i 2017 en omsætning på 880 mio. kr. FLSmidth falder 1,2 pct. til 322,50 kr. torsdag morgen.

Og så var Vestas klar med positive nyheder onsdag, hvor selskabet løftede forventningerne til de frie pengestrømme i 2018 som følge af en stærk ordreindgang. Vestas sigter efter frie pengestrømme i niveauet 400 mio. euro mod tidligere "minimum" 100 mio. euro. Vindmølleselskabet lavede en tilsvarende opjustering samme tid sidste år.

Vestas trækker dog 1,1 pct. fra kursen i forhold til onsdag til 505,80 kr.

/ritzau/FINANS
NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTo positive og en negativ aktie, der venter regnskab

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Socialdemokratiets store økonomiske plan har gjort støttepartierne rasende: "Det er en mindre skandale"

Før markedet åbner: Ventet grøn start - Hvor skal Ambu, Simcorp og B&O hen?

Børsen mener: Lyt til kronprinsesse Mary før det er for sent

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Mens du sov: Huawei-forbud udsat - Kinesiske aktier løftes

International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Aktier: Generelle stigninger i Asien - japansk minus vendt til plus