Valuta: Dollarsvækkelse efter rente-blødt FOMC-referat
Foto: Scanpix
Markeder Af
Amerikanske dollar svækkes i forhold til andre store valutaer torsdag morgen, mens markedsdeltagerne indregner forventninger til en reduceret renteforhøjelsescyklus fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i år.

De seneste dage har budt på mere afdæmpede kommentarer fra topfolk i centralbanken, og onsdag aften kom så baggrunden for de bløde udtalelser over de sidste par uger, idet referatet fra det seneste pengepolitiske møde i Federal Open Market Committee, der er den amerikanske centralbanks renteudvalg, afslørede, at flere udvalgsmedlemmer hælder til fordel for at holde renten stabil i år.

"Mange deltagere udtrykte synspunktet om, at specielt i et miljø med dæmpet inflationspres kan udvalget tillade sig at være tålmodig i forhold til yderligere pengepolitiske stramninger," fremgår det af referatet fra mødet 18-19. december.

Det får investorerne til at imødese færre eller slet ingen renteforhøjelser i første halvår i år.

"Fed har anerkendt de markedsmæssige bekymringer med sin formulering. Markederne læser det tydeligt som en mere imødekommende holdning," siger markedschef Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Reuters.

Euro og sterling har begge fået medvind af den svækkede dollar, omend mange markedsdeltagere venter, at den nyvundne styrke vil aftage i de kommende uger.

De økonomiske data i euroområdet - og især Frankrig og Tyskland - har konsekvent skuffet i de sidste par måneder, mens det for sterlings vedkommende er det vedholdende kaos omkring brexit, der lægger låg over pundets muligheder for at styrkes.

Senest tabte den britiske premierminister, Theresa May, endnu en afstemning i underhuset onsdag aften, og hendes muligheder for at få støtte til den brexit-aftale med EU, som hun insisterer på er den bedst mulige, synes yderst usandsynlig. Dermed bliver May tvunget til at udarbejde en plan B inden for tre dage.

Samtidig har konservative forbliv-oprørere indledt samtaler med Labour om et alternativ til Theresa Mays aftale.

Pund koster 1,2790 dollar torsdag morgen mod 1,2740 dollar onsdag eftermiddag.

Euro koster torsdag morgen 1,1565 dollar mod 1,1510 dollar onsdag eftermiddag, mens dollar torsdag morgen står i 107,85 yen mod 108,20 yen onsdag.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske giganter scorer milliarder på sats i Asien

Rigmænd på topmødet i Davos har på ti år lagt milliarder til deres formue - én af dem har øget sin med 360 milliarder kroner

Analyse: Åh nej, ikke igen, Henrik Poulsen

SEAS-NVE overhalet i slutfasen af Radius-salg

"Verden tripper rundt på tynd is"

Nye faresignaler fra luftfart: Fald i godsmængderne

Var det noget med en original Rolls-Royce til 50.000 kr.?

I Trumps fravær bliver Brasiliens Bolsonaro hovedattraktionen på årets Davos

Forfatter Sofie Jama vil vise, at selv ikke omskæring kan tøjle seksualiteten