Dollar på glatis efter afdæmpede meldinger fra Fed-chefer om renteudsigter
Foto: Gary Cameron / Ritzau Scanpix
Penge Af
Den amerikanske dollar kom på glatis onsdag, efter at to af den amerikanske centralbanks øverste direktører kom med afdæmpede signaler om renteudsigterne.

Mens chefen for centralbankens afdeling i Chicago, Charles Evans, gav udtryk for, at det kan tage noget tid, før der atter bliver behov for at hæve renten, så var der endnu mere afdæmpede toner fra chefen for bankens afdeling i Atlanta, Raphael Bostic. Han indikerede onsdag ifølge Bloomberg News, at det også kan komme på tale at sænke renten.

- Vi er nødt til at signalere, at vi ikke er låst i en bestemt bane i vores pengepolitik, sagde han onsdag eftermiddag ifølge Bloomberg News.

- Hvis tingene udvikler sig på en måde, der indikerer, at risici alle stiger samtidig, og vi begynder at se en betydelig svaghed, vil jeg være åben for, at vores politiske svar skal forsøge at afbøde de negative aspekter af det, fortsatte han.

Euro styrkedes efterfølgende til 1,1513 dollar fra 1,1445 dollar tirsdag eftermiddag og 1,1457 dollar kort inden kommentarerne.

- Det er ikke sådan, at meldingerne er noget, man falder ned af stolen over. Vi har hørt noget tilsvarende tidligere. Men der er uden tvivl også noget teknik i dollarsvækkelsen, for 1,15-niveauet har været toppen gennem lang tid, og det niveau er altså nu brudt, siger valutastrateg i Nordea Niels Christensen til Ritzau Finans.

I Storbritannien svækkedes pundet ligeledes til et niveau på 8,2617 kr. fra 8,3078 kr. tirsdag.

Det britiske parlament skal stemme om premierminister Theresa Mays brexit-aftale på tirsdag, og May står til at tabe afstemningen.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske giganter scorer milliarder på sats i Asien

Rigmænd på topmødet i Davos har på ti år lagt milliarder til deres formue - én af dem har øget sin med 360 milliarder kroner

Analyse: Åh nej, ikke igen, Henrik Poulsen

SEAS-NVE overhalet i slutfasen af Radius-salg

"Verden tripper rundt på tynd is"

Nye faresignaler fra luftfart: Fald i godsmængderne

Var det noget med en original Rolls-Royce til 50.000 kr.?

I Trumps fravær bliver Brasiliens Bolsonaro hovedattraktionen på årets Davos

Forfatter Sofie Jama vil vise, at selv ikke omskæring kan tøjle seksualiteten