Dollar på glatis efter afdæmpede meldinger fra Fed-chefer om renteudsigter
Foto: Gary Cameron / Ritzau Scanpix
Penge Af
Den amerikanske dollar kom på glatis onsdag, efter at to af den amerikanske centralbanks øverste direktører kom med afdæmpede signaler om renteudsigterne.

Mens chefen for centralbankens afdeling i Chicago, Charles Evans, gav udtryk for, at det kan tage noget tid, før der atter bliver behov for at hæve renten, så var der endnu mere afdæmpede toner fra chefen for bankens afdeling i Atlanta, Raphael Bostic. Han indikerede onsdag ifølge Bloomberg News, at det også kan komme på tale at sænke renten.

- Vi er nødt til at signalere, at vi ikke er låst i en bestemt bane i vores pengepolitik, sagde han onsdag eftermiddag ifølge Bloomberg News.

- Hvis tingene udvikler sig på en måde, der indikerer, at risici alle stiger samtidig, og vi begynder at se en betydelig svaghed, vil jeg være åben for, at vores politiske svar skal forsøge at afbøde de negative aspekter af det, fortsatte han.

Euro styrkedes efterfølgende til 1,1513 dollar fra 1,1445 dollar tirsdag eftermiddag og 1,1457 dollar kort inden kommentarerne.

- Det er ikke sådan, at meldingerne er noget, man falder ned af stolen over. Vi har hørt noget tilsvarende tidligere. Men der er uden tvivl også noget teknik i dollarsvækkelsen, for 1,15-niveauet har været toppen gennem lang tid, og det niveau er altså nu brudt, siger valutastrateg i Nordea Niels Christensen til Ritzau Finans.

I Storbritannien svækkedes pundet ligeledes til et niveau på 8,2617 kr. fra 8,3078 kr. tirsdag.

Det britiske parlament skal stemme om premierminister Theresa Mays brexit-aftale på tirsdag, og May står til at tabe afstemningen.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Brøndby nedjusterer forventningerne til 2019 - transfergevinst spås mere end halveret

Socialdemokratiets store økonomiske plan har gjort støttepartierne rasende: "Det er en mindre skandale"

Investor Live: Grøn åbning i vente

Før markedet åbner: Ventet grøn start - Hvor skal Ambu, Simcorp og B&O hen?

Børsen mener: Lyt til kronprinsesse Mary før det er for sent

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Mens du sov: Huawei-forbud udsat - Kinesiske aktier løftes