Penge Af
Små rentefald vandt indpas på det danske obligationsmarked onsdag, hvor svage tyske nøgletal gav anledning til skepsis om det økonomiske opsving.

Den tyske import faldt med 1,6 pct. i november, hvor eksporten bakkede med 0,4 pct. Statistikken spillede ifølge Reuters en rolle på obligationsmarkedet, da tallene blev set som endnu et tegn på en opbremsning i Europa.

I Tyskland faldt den tiårige rente et par basispoint, og herhjemme fulgte den tiårige danske statsobligation i hælene med et rentefald på 3 basispoint til 0,18 pct.

Næste vigtige pejlemærke for obligationsmarkedet er referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det kommer i aften.

- Referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske forbundsbank (Fed) vil tiltrække sig stor opmærksomhed. Vi vil bruge referatet til at studere, hvordan Fed-direktørerne vurderer vækstopbremsningen i Kina og eurozonen, skriver makroanalytiker i Sydbank Mathias Rømer Sproegel i en kommentar.

Referatet følger afdæmpede signaler fra chefen for Federal Reserve, Jerome Powell, der i sidste uge indikerede, at tempoet for de kommende stramninger vil blive sat ned og afhænger af den økonomiske udvikling.

Det gælder også for nedbringelsen af bankens store beholdning af obligationer.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske giganter scorer milliarder på sats i Asien

Rigmænd på topmødet i Davos har på ti år lagt milliarder til deres formue - én af dem har øget sin med 360 milliarder kroner

Analyse: Åh nej, ikke igen, Henrik Poulsen

SEAS-NVE overhalet i slutfasen af Radius-salg

"Verden tripper rundt på tynd is"

Nye faresignaler fra luftfart: Fald i godsmængderne

Var det noget med en original Rolls-Royce til 50.000 kr.?

I Trumps fravær bliver Brasiliens Bolsonaro hovedattraktionen på årets Davos

Forfatter Sofie Jama vil vise, at selv ikke omskæring kan tøjle seksualiteten