Penge Af
Små rentefald vandt indpas på det danske obligationsmarked onsdag, hvor svage tyske nøgletal gav anledning til skepsis om det økonomiske opsving.

Den tyske import faldt med 1,6 pct. i november, hvor eksporten bakkede med 0,4 pct. Statistikken spillede ifølge Reuters en rolle på obligationsmarkedet, da tallene blev set som endnu et tegn på en opbremsning i Europa.

I Tyskland faldt den tiårige rente et par basispoint, og herhjemme fulgte den tiårige danske statsobligation i hælene med et rentefald på 3 basispoint til 0,18 pct.

Næste vigtige pejlemærke for obligationsmarkedet er referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det kommer i aften.

- Referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske forbundsbank (Fed) vil tiltrække sig stor opmærksomhed. Vi vil bruge referatet til at studere, hvordan Fed-direktørerne vurderer vækstopbremsningen i Kina og eurozonen, skriver makroanalytiker i Sydbank Mathias Rømer Sproegel i en kommentar.

Referatet følger afdæmpede signaler fra chefen for Federal Reserve, Jerome Powell, der i sidste uge indikerede, at tempoet for de kommende stramninger vil blive sat ned og afhænger af den økonomiske udvikling.

Det gælder også for nedbringelsen af bankens store beholdning af obligationer.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Brøndby nedjusterer forventningerne til 2019 - transfergevinst spås mere end halveret

Socialdemokratiets store økonomiske plan har gjort støttepartierne rasende: "Det er en mindre skandale"

Investor Live: Grøn åbning i vente

Før markedet åbner: Ventet grøn start - Hvor skal Ambu, Simcorp og B&O hen?

Børsen mener: Lyt til kronprinsesse Mary før det er for sent

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Mens du sov: Huawei-forbud udsat - Kinesiske aktier løftes