USA: Aktier lægger an til plusser i håb om løsning på handelstvist
USA's præsident Donald Trump.
Foto: Arkivfoto/Joshua Roberts/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Der er lagt op til stigninger på det amerikanske aktiemarked onsdag, hvor markedsdeltagerne kan glæde sig over, at handelsforhandlingerne mellem USA og Kina ser ud til at være forløbet godt.

Futures for de tre toneangivende amerikanske indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, ligger fem kvarter før åbningen i plusser på 0,3-0,5 pct.

Tirsdag endte det brede S&P 500-indeks 1 pct. højere, Dow Jones-indekset vandt 1,1 pct., og det samme gjorde teknologitunge Nasdaq.

Positive meldinger fra topmøde

USA og Kina er onsdag gået hver til sit, efter at parterne de seneste tre dage har forhandlet om en løsning på handelstvisten imellem de to lande.

Mødet, der foregik i Kina, blev afsluttet i en optimistiske tone, siger anonyme kilder tæt på sagen til Bloomberg News. Samme melding kom fra USA's præsident, Donald Trump, der tirsdag tweetede, at mødet gik godt.

Otto Friedrichsen, aktiechef i Formuepleje, hæfter sig ved de positive toner, men forventer ikke, at en aftale er lige rundt om hjørnet.

"Det er positivt, er der ingen tvivl om, for vi hører, at der er ved at blive planlagt møder i USA og potentielt også i Schweiz på allerhøjeste niveau," siger han og peger på, at man særligt skal hæfte sig ved, at Trump har taget teten:

"Baggrunden for, at Trump og USA er mere imødekommende nu end tidligere, er, at deres handelsgrundlag er blevet dårligere – økonomien og væksttempoet er kommet ned i gear, og du ser et aktiemarked, som er kommet kraftigt ned."

Fremgang til Apple - Tesla sagsøgt

På Wall Street ligger blandt andet Apple til en positiv åbning i størrelsesordenen 0,5 pct. Fremgangen kommer ifølge investing.com på trods af meldinger om, at produktionen af iPhones vil blive skåret med 10 pct.

Blandt onsdagens negative islæt finder man Tesla, der falder 0,5 pct. i formarkedet. Selskabet er blevet retsforfulgt af de efterladte til en mand, der mistede livet i en ulykke. Det sker med henvisning til, at bilens batteri var defekt, rapporterer investing.com.

Onsdag aften dansk tid er der i øvrigt grund til at holde øje med referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Mødet, der mundede ud i en renteforhøjelse, blev dog afholdt inden uroen på aktiemarkederne mod slutningen af 2018, der i sidste uge blev kommenteret af chefen for centralbanken.

"Han (Jerome Powell, Federal Reserve-chef, red.) sagde, at hvis markedet fortsætter den nuværende stil, vil centralbanken tage notits af det. Banken er afhængig af data, men kigger altså også på markederne. Det er en meget dueagtig melding," siger aktiestrateg Otto Friedrichsen.

Efter amerikansk børslukketid kommer detailkæden Bed Bath & Beyond med regnskab. Selskabet, der sælger boligartikler, ligger 0,5 pct. højere i formarkedet.

Det kan ifølge den britiske bank Barclays desuden være værd at kaste et blik på segmentet med mindre amerikanske virksomheder. Amerikanske selskaber med lav markedsværdi er ifølge banken historisk billige, skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANS
NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Socialdemokratiets store økonomiske plan har gjort støttepartierne rasende: "Det er en mindre skandale"

Før markedet åbner: Ventet grøn start - Hvor skal Ambu, Simcorp og B&O hen?

Børsen mener: Lyt til kronprinsesse Mary før det er for sent

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Mens du sov: Huawei-forbud udsat - Kinesiske aktier løftes

International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Aktier: Generelle stigninger i Asien - japansk minus vendt til plus