Aktier: Fransk isenkram går forrest i ny optur
Foto: Arkivfoto/Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Håbet om en mulig løsning på handelstvisten mellem USA og Kina trives i bedste velgående onsdag, hvor de europæiske aktier stiger over en bred kam.

Stoxx 600-indekset ligger ved middagstid 0,8 pct. højere i 348,70, efter at USA og Kina har forlænget deres møde om en løsning på handelskonflikten med en ekstra dag. Mødet startede mandag i Beijing og slutter onsdag.

USA's præsident, Donald Trump, tweetede tirsdag, at mødet går godt.

"Vi kan se en yderligere stabilisering og et gulv under markedet, hvis der gøres fremskridt henimod en aftale på handelskonflikten," siger Kate Moore, chefstrateg hos Blackrock, til Bloomberg tv.

"Men dette vil være et emne, som vil hænge over markederne i adskillige år," fortsætter hun.

Onsdagens stigninger i Europa er med franske SEB helt i front efter en kursstigning på 8,2 pct. til 123,10 euro.

SEB, der laver køkkenudstyr og husholdningsapparater og blandt andet ejer mærkerne Tefal og Moulinex, får ros af analytikere for et opkøb på det amerikanske marked. Her overtager SEB Wilbur Curtis, der er USA's næststørste producent af kaffemaskiner til professionelt brug.

Børshuset Bryan Garnier ser ifølge Bloomberg News opkøbet som en naturlig konsekvens af, at SEB ønsker at få bedre tag i det amerikanske marked.

Blandt de største vindere i Europa er også den britiske boligbygger Taylor Wimpey, der har præsenteret pæne salgstal for fjerde kvartal og fastholder forventningerne til både 2018 og 2019.

Aktien stiger 7 pct. oven på et svært 2018, hvor hele branchen har været tynget af frygt for en opbremsning i byggeriet som følge af det forestående brexit.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Brøndby nedjusterer forventningerne til 2019 - transfergevinst spås mere end halveret

Socialdemokratiets store økonomiske plan har gjort støttepartierne rasende: "Det er en mindre skandale"

Investor Live: Grøn åbning i vente

Før markedet åbner: Ventet grøn start - Hvor skal Ambu, Simcorp og B&O hen?

Børsen mener: Lyt til kronprinsesse Mary før det er for sent

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Mens du sov: Huawei-forbud udsat - Kinesiske aktier løftes