Obligationer: Renten er faldet til ro inden nyt fra USA
Jerome Powell, chef for den amerikanske centralbank Federal Reserve.
Foto: Arkivfoto/Yuri Gripas/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Små udsving præger det danske obligationsmarked onsdag middag, hvor investorerne ser frem mod aftenens referat af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

"Referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske forbundsbank (Fed) vil tiltrække sig stor opmærksomhed. Vi vil bruge referatet til at studere, hvordan Fed-direktørerne vurderer vækstopbremsningen i Kina og eurozonen," skriver makroanalytiker i Sydbank Mathias Rømer Sproegel i en kommentar.

Referatet følger afdæmpede signaler fra chefen for Federal Reserve, Jerome Powell, der i sidste uge indikerede, at tempoet for de kommende stramninger vil blive sat ned og afhænger af den økonomiske udvikling. Det gælder også for nedbringelsen af bankens store beholdning af obligationer.

"Derudover vil vi holde øje med diskussioner omkring Feds nedbringelse af balancen, efter at Powell har åbnet op for, at hastigheden om nødvendigt kan blive sat ned. Viser referatet, at Fed-direktørerne livligt diskuterede muligheden for at sætte tempoet ned på skrumpningen af balancen, kan det give rente- og aktiekursstigninger," skriver Mathias Rømer Sproegel.

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir steg en smule fra åbningen onsdag, men er siden faldet til ro i 0,21 pct. - uændret fra tirsdag.

Fra eurozonen er der i løbet af formiddagen kommet nyt om arbejdsløsheden, der faldt en anelse til 7,9 pct. til november fra 8,0 pct. i oktober. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning til 8,1 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske giganter scorer milliarder på sats i Asien

Rigmænd på topmødet i Davos har på ti år lagt milliarder til deres formue - én af dem har øget sin med 360 milliarder kroner

Analyse: Åh nej, ikke igen, Henrik Poulsen

SEAS-NVE overhalet i slutfasen af Radius-salg

"Verden tripper rundt på tynd is"

Nye faresignaler fra luftfart: Fald i godsmængderne

Var det noget med en original Rolls-Royce til 50.000 kr.?

I Trumps fravær bliver Brasiliens Bolsonaro hovedattraktionen på årets Davos

Forfatter Sofie Jama vil vise, at selv ikke omskæring kan tøjle seksualiteten