Obligationer: Renten er faldet til ro inden nyt fra USA
Jerome Powell, chef for den amerikanske centralbank Federal Reserve.
Foto: Arkivfoto/Yuri Gripas/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Små udsving præger det danske obligationsmarked onsdag middag, hvor investorerne ser frem mod aftenens referat af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

"Referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske forbundsbank (Fed) vil tiltrække sig stor opmærksomhed. Vi vil bruge referatet til at studere, hvordan Fed-direktørerne vurderer vækstopbremsningen i Kina og eurozonen," skriver makroanalytiker i Sydbank Mathias Rømer Sproegel i en kommentar.

Referatet følger afdæmpede signaler fra chefen for Federal Reserve, Jerome Powell, der i sidste uge indikerede, at tempoet for de kommende stramninger vil blive sat ned og afhænger af den økonomiske udvikling. Det gælder også for nedbringelsen af bankens store beholdning af obligationer.

"Derudover vil vi holde øje med diskussioner omkring Feds nedbringelse af balancen, efter at Powell har åbnet op for, at hastigheden om nødvendigt kan blive sat ned. Viser referatet, at Fed-direktørerne livligt diskuterede muligheden for at sætte tempoet ned på skrumpningen af balancen, kan det give rente- og aktiekursstigninger," skriver Mathias Rømer Sproegel.

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir steg en smule fra åbningen onsdag, men er siden faldet til ro i 0,21 pct. - uændret fra tirsdag.

Fra eurozonen er der i løbet af formiddagen kommet nyt om arbejdsløsheden, der faldt en anelse til 7,9 pct. til november fra 8,0 pct. i oktober. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning til 8,1 pct.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTo positive og en negativ aktie, der venter regnskab

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Brøndby nedjusterer forventningerne til 2019 - transfergevinst spås mere end halveret

Socialdemokratiets store økonomiske plan har gjort støttepartierne rasende: "Det er en mindre skandale"

Investor Live: Grøn åbning i vente

Før markedet åbner: Ventet grøn start - Hvor skal Ambu, Simcorp og B&O hen?

Børsen mener: Lyt til kronprinsesse Mary før det er for sent

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Mens du sov: Huawei-forbud udsat - Kinesiske aktier løftes