Penge Af
De amerikanske obligationsrenter fortsatte op for tredje dag i streg tirsdag, hvor en smule nyt om handelsforhandlingerne mellem Kina og USA var med til at skabe optimisme på aktiemarkedet.

Renterne fulgte med aktierne op, og for den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation endte renten i 2,72 pct., hvilket er 3 basispoint højere end mandagens lukkeniveau.

Dermed kan rentestigningen over de seneste tre handelsdage nu opgøres til 17 basispoint

Den toårige amerikanske rente steg samtidig med 5 basispoint til 2,58 pct. tirsdag, og dermed blev rentespændet til det tiårige papir indsnævret med 2 basispoint til nu blot 14 basispoint.

De seneste to dage har USA og Kina forhandlet om mulige løsninger på den handelskrig, der blussede op i løbet af sidste år, og tirsdag besluttede de to lande at forlænge drøftelserne med endnu en dag.

Mandag og tirsdag bød ikke på de store nyheder fra forhandlingsbordet, men tirsdag eftermiddag slog den amerikanske præsident, Donald Trump, fast på det sociale medie Twitter, at handelsforhandlingerne ifølge ham går "meget godt".

En kinesisk embedsmand med kendskab til drøftelserne har ifølge The Wall Street Journal kaldt forhandlingerne for "konstruktive", men ifølge avisen er Kina og USA fortsat langt fra at indgå en aftale, på trods af at de to lande har nærmet sig hinanden.

Udfaldet af forhandlingerne er endnu usikkert, og samtidig var bekymringer for konsekvenserne af den delvise nedlukning af statsapparatet i USA med til at mindske risikoappetitten hos investorerne, skriver Reuters.

Der har været stigninger på det amerikanske obligationsmarked de seneste tre handelsdage, og katalysatoren var fredagens stærke arbejdsmarkedsrapport for december og efterfølgende kommentarer fra chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell.

Rentestigningerne gik igen tirsdag hånd i hånd med en positiv udvikling på aktiemarkederne, hvor de tre toneangivende indeks i USA sluttede med stigninger på mellem 1 pct. og 1,1 pct.

Risikovillighed giver anledning for investorerne til også at sælge ud af obligationerne - med faldende kurser og stigende renter til følge.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger