Penge Af
En stærk amerikansk jobrapport sendte fredag det danske obligationsmarked på weekend med kursfald og tilhørende rentestigninger.

Investorerne fandt i stedet nye græsgange på aktiemarkederne, der steg markant i både Europa og USA.

Den amerikanske jobrapport viste en jobskabelse uden for landbruget på 312.000. Det var betydeligt mere end økonomernes forventning om 184.000 flere beskæftigede ifølge Bloomberg News.

"Jobrapporten bør dæmpe frygten hos investorerne for en recession på kort sigt. Den stærke jobvækst viser, at virksomhederne fortsat efterspørger arbejdskraft, og det ville de ikke gøre, hvis de så en markant svækkelse i salget," konstaterer chefanalytiker i Jyske Bank Kim Fæster i en kommentar.

Herhjemme steg den tiårige danske rente med 5 basispoint til 0,19 pct. Stigningen kom efter en uge præget af rentefald. Over ugen dykkede renten med 3 basispoint fra 0,22 pct.

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, fik ud på eftermiddagen opmærksomhed, da han talte under et arrangement i Atlanta.

Her sagde Powell, at lønstigningerne, der havde vist sig ganske høje i jobrapporten, ikke giver anledning til bekymring for inflationen.

Powell sagde desuden, at Federal Reserve lytter til markedets bekymringer over en mulig økonomisk opbremsning.


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske giganter scorer milliarder på sats i Asien

Rigmænd på topmødet i Davos har på ti år lagt milliarder til deres formue - én af dem har øget sin med 360 milliarder kroner

Analyse: Åh nej, ikke igen, Henrik Poulsen

SEAS-NVE overhalet i slutfasen af Radius-salg

"Verden tripper rundt på tynd is"

Nye faresignaler fra luftfart: Fald i godsmængderne

Var det noget med en original Rolls-Royce til 50.000 kr.?

I Trumps fravær bliver Brasiliens Bolsonaro hovedattraktionen på årets Davos

Forfatter Sofie Jama vil vise, at selv ikke omskæring kan tøjle seksualiteten