Penge Af
En stærk amerikansk jobrapport sendte fredag det danske obligationsmarked på weekend med kursfald og tilhørende rentestigninger.

Investorerne fandt i stedet nye græsgange på aktiemarkederne, der steg markant i både Europa og USA.

Den amerikanske jobrapport viste en jobskabelse uden for landbruget på 312.000. Det var betydeligt mere end økonomernes forventning om 184.000 flere beskæftigede ifølge Bloomberg News.

"Jobrapporten bør dæmpe frygten hos investorerne for en recession på kort sigt. Den stærke jobvækst viser, at virksomhederne fortsat efterspørger arbejdskraft, og det ville de ikke gøre, hvis de så en markant svækkelse i salget," konstaterer chefanalytiker i Jyske Bank Kim Fæster i en kommentar.

Herhjemme steg den tiårige danske rente med 5 basispoint til 0,19 pct. Stigningen kom efter en uge præget af rentefald. Over ugen dykkede renten med 3 basispoint fra 0,22 pct.

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, fik ud på eftermiddagen opmærksomhed, da han talte under et arrangement i Atlanta.

Her sagde Powell, at lønstigningerne, der havde vist sig ganske høje i jobrapporten, ikke giver anledning til bekymring for inflationen.

Powell sagde desuden, at Federal Reserve lytter til markedets bekymringer over en mulig økonomisk opbremsning.


NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Socialdemokratiets store økonomiske plan har gjort støttepartierne rasende: "Det er en mindre skandale"

Før markedet åbner: Ventet grøn start - Hvor skal Ambu, Simcorp og B&O hen?

Børsen mener: Lyt til kronprinsesse Mary før det er for sent

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Mens du sov: Huawei-forbud udsat - Kinesiske aktier løftes

International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Aktier: Generelle stigninger i Asien - japansk minus vendt til plus