Penge Af
En stærk jobrapport løfter fredag eftermiddag den amerikanske dollar over for sine modparter.

Beskæftigelsen uden for det amerikanske landbrug steg med 312.000 personer i december, hvilket var markant mere, end de 184.000 økonomer havde pejlet sig ind på inden jobrapporten ifølge Bloomberg News. Samtidig steg timelønningerne en smule mere end ventet med 3,2 pct. mod estimeret 3,0 pct.

"Jobvæksten i USA viser, at bekymringerne om amerikansk økonomi bør begrænse sig til, om væksten kan karakteriseres som solid eller stærk – ikke om der fremgang eller tilbagegang," skriver chefstrateg i Nykredit Frederik Engholm i en kommentar.

Euro koster 1,1380 dollar fredag eftermiddag mod 1,1404 dollar kort før jobrapporten og 1,1393 dollar torsdag eftermiddag ved 17-tiden.

Der går 108,41 yen på en dollar mod 108,12 yen kort før jobrapporten og 107,54 yen per dollar ved dansk lukketid torsdag.

Yen er vendt rundt efter en styrkelse torsdag, hvor den japanske valuta blev benyttet som sikker havn som følge af uro på finansmarkederne. Fredag er stemningen dog udtalt positiv på de globale aktiemarkeder, og det har fået investorerne til at søge ud af yen igen.

Den forbedrede stemning skyldes ifølge Reuters fornyet håb om, at USA og Kina vil komme hinanden i møde og lægge en dæmper på handelstvisten mellem de to lande.

Styrkelsen af dollar mod yen følger desuden godt nyt fra USA, hvor demokraterne har stemt for en finanslov for at genåbne de dele af den offentlige sektor, der er lukket ned som følge af budgetstriden.

Selv om USA's præsident, Donald Trump, og Republikanerne i Senatet er i mod Demokraternes budgetpakke, fordi den ikke indeholder finansielt rum til at bygge en grænsemur til Mexico, varsler afstemningen fremskridt, idet pakken også indeholder finansiering til de øvrige ministerier - ud over ministeriet for indenlandsk sikkerhed (Homeland Security, red.).

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBlockchain kan udløse milliardgevinst i Danmark

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte

Forsiden lige nu


Danske giganter scorer milliarder på sats i Asien

Rigmænd på topmødet i Davos har på ti år lagt milliarder til deres formue - én af dem har øget sin med 360 milliarder kroner

Analyse: Åh nej, ikke igen, Henrik Poulsen

SEAS-NVE overhalet i slutfasen af Radius-salg

"Verden tripper rundt på tynd is"

Nye faresignaler fra luftfart: Fald i godsmængderne

Var det noget med en original Rolls-Royce til 50.000 kr.?

I Trumps fravær bliver Brasiliens Bolsonaro hovedattraktionen på årets Davos

Forfatter Sofie Jama vil vise, at selv ikke omskæring kan tøjle seksualiteten