Penge Af
Der var store rentefald på de europæiske obligationsmarkeder onsdag, hvor også de danske renter tog et dyk på årets første handelsdag.

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir sluttede onsdag i underkanten af 0,15 pct., og det er 7 basispoint lavere end lukkeniveauet 28. december, som var den sidste handelsdag i 2018.

I Storbritannien dykkede renten ved dansk lukketid omkring 6 basispoint, i Tyskland sneg rentefaldet sig op på 7 basispoint, mens renten på det tiårige franske statspapir endte dagen omkring 5 basispoint lavere.

Faldet kom oven på rentefald mandag i USA, hvor der - på trods at det var nytårsdag - var en halv åbningsdag. Her blev renten på det tiårige amerikanske statspapir sendt ned med 5 basispoint til 2,68 pct.

Kun få nøgletal

Onsdag var der ikke meget inspiration at hente for investorerne i nøgletalskalenderen, og opmærksomheden samlede sig særligt om et skuffende nøgletal fra Kina.

Den private PMI-måling fra Caixin viste onsdag, at indekset for fremstillingssektoren i Kina faldt til 49,7 i december mod en aflæsning på 50,2 i november.

Den seneste måling er det laveste niveau, der er registreret siden maj forrige år. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en uændret aktivitetsmåling på 50,2 i december.

"Det skyldes, at Kinas økonomi lige nu er ramt af en betydelig modvind fra handelskrigen med USA samt en kraftig opbremsning i kreditgivningen til den private sektor som følge af de opstramninger, Kina har foretaget de sidste par år over for skyggebanksystemet," skriver Allan von Mehren, der er chefanalytiker hos Danske Bank, i en kommentar.

I løbet af eftermiddagen fik handlerne også nyt fra USA, hvor det endelige PMI-indeks for december blev offentliggjort. Det landede på 53,8, og dermed var det stort set på linje med økonomernes estimat på 53,9, viser data fra Bloomberg News.


Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Millionerne fosser ud af danske golfklubber: "Det kræver uhyre lang tid at skabe det rigtige omdømme og brand"

Aktieluk i USA: Fald inden tech-regnskaber - jernbaneselskab sank tungt

Finanshuse får millardgevinst på tidligere statsbank

Google nægter billetbørs at købe søge-topplacering

Pundet fortsætter fald efter kandidaters afvisninger af brexit-aftalen: "Der er ikke nogen tvivl om, at investorerne er rigtigt bekymrede"

Minister: Penge på vej til beskåret grøn energiforskning

Facebooks libra-planer granskes nøje af udvalg

Aktieluk i Europa: Ericsson fik klø efter 5G-udmeldinger på røde markeder

Dagen før Danske Bank-regnskab: Handelsindtægterne bekymrer analytikere