Penge Af
Der var store rentefald på de europæiske obligationsmarkeder onsdag, hvor også de danske renter tog et dyk på årets første handelsdag.

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir sluttede onsdag i underkanten af 0,15 pct., og det er 7 basispoint lavere end lukkeniveauet 28. december, som var den sidste handelsdag i 2018.

I Storbritannien dykkede renten ved dansk lukketid omkring 6 basispoint, i Tyskland sneg rentefaldet sig op på 7 basispoint, mens renten på det tiårige franske statspapir endte dagen omkring 5 basispoint lavere.

Faldet kom oven på rentefald mandag i USA, hvor der - på trods at det var nytårsdag - var en halv åbningsdag. Her blev renten på det tiårige amerikanske statspapir sendt ned med 5 basispoint til 2,68 pct.

Kun få nøgletal

Onsdag var der ikke meget inspiration at hente for investorerne i nøgletalskalenderen, og opmærksomheden samlede sig særligt om et skuffende nøgletal fra Kina.

Den private PMI-måling fra Caixin viste onsdag, at indekset for fremstillingssektoren i Kina faldt til 49,7 i december mod en aflæsning på 50,2 i november.

Den seneste måling er det laveste niveau, der er registreret siden maj forrige år. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en uændret aktivitetsmåling på 50,2 i december.

"Det skyldes, at Kinas økonomi lige nu er ramt af en betydelig modvind fra handelskrigen med USA samt en kraftig opbremsning i kreditgivningen til den private sektor som følge af de opstramninger, Kina har foretaget de sidste par år over for skyggebanksystemet," skriver Allan von Mehren, der er chefanalytiker hos Danske Bank, i en kommentar.

I løbet af eftermiddagen fik handlerne også nyt fra USA, hvor det endelige PMI-indeks for december blev offentliggjort. Det landede på 53,8, og dermed var det stort set på linje med økonomernes estimat på 53,9, viser data fra Bloomberg News.


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


SAS-koncerndirektør: "De eneste, der smiler lige nu, er vores konkurrenter"

Dansk kursraket runder aktieafkast på 100 pct i år

Taxaselskab vil lukrere på SAS-konflikt - Tilbyder billigere ture til en række byer nær København

Markedet lukker: Novo hjalp C25 til højere stigning end resten af Europa

Atea-topchef i hemmelig lydoptagelse: "Jeg har altid vidst, at Trans og Hougesen havde ry for at være kreative"

Novo nærmer sig markedsføringstilladelse til bløderpræparat i Europa

Erstatningsfirma: "Mange tror, de ikke kan få kompensation for SAS-aflysninger - men det kan de"

Aktieåbning i USA: Regnskab sender Intel-aktien ned

Købelysten energikæmpe går stadig hårdt efter Henrik Poulsens Radius: "Vi har brugt en hel del omkostninger på Project Maxwell"