Her er vinderne og taberne i formueræset i 2018
En karakter fra spillet Fortnite, som Tim Sweeney har tjent en formue på.
Foto: Mike Blake/Ritzau Scanpix
De finansielle markeder trak flere formuer nedad i 2018, mens der omvendt var gode muligheder for at tjene tykt på forretninger i 2018.

"Det var et godt år at skabe formue i," siger Michael Zeuner, adm. partner for WE Family Offices til Bloomberg News.

"Det var et hårdt år på de finansielle markeder, men for folk, der skaber rigdom gennem virksomheder, er økonomien meget stærk," siger han ifølge nyhedsmediet.

Spil med dans er en guldgrube

Spiludvikleren Tim Sweeney, der bl.a. står bag computerspillet Fortnite, der har fået store som små til at danse en spøjs dans, skabte i løbet af 2018 ca. 7,2 mia. dollar.

Dermed røg Tim Sweeney ind på Bloombergs Billionaires Index (Milliard liste) i 2018, listen består i alt af 31 personer.

Frygten for handelskrigen har ifølge Bloomberg skåret en halv bio. dollar (en halv mio. millioner) af de formuende personers rigdomme. Og det skyldes, netop, at flere af pengene har været placeret i bl.a. aktier, der i 2018 havde et hæsligt år målt på afkast for flere markeders vedkommende, f.eks. har amerikanske S&P mistet ca. 6,5 pct. i løbet af 2018.

Verdens 500 rigeste personer har ifølge Bloomberg mistet 451 mia. dollar i 2018, hvilket står i skarp kontrast til formueforøgelsen på ca. 1 mio. millioner i 2017.

Sidste års største formueskabere

Verdens rigeste mand, Jeff Bezos, stifter af Amazon.com, var den person i 2018, der skabte den største formue idet hans formue voksede med ca. 24 mia. dollar til ca. 123 mia. dollar, men det sidste halve år af 2018 skar dog en luns af kagen pga. kraftige kursfald på aktiemarkedet. Således tabte Jeff Bezos fra toppen i september til årets udgang 45 mia. dollar.

Lei Jun, der er grundlægger af den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi, formåede også at tillægge sin formue en pæn sum, idet hans formue voksede med 8,6 mia. dollar.

Store tab til Jack Ma og Mark Zuckerberg

Omvendt var der massive tab til de amerikanske milliardærer, ifølge Bloomberg, der kan notere sig, at de samlet har mistet en formue på 76 mia. dollar, primært drevet af de store kursfald på aktiemarkedet i december.

Mark Zuckerberg, der har stiftet det sociale medie Facebook, har således set sin aktie falde med ca. 26 pct. i 2018 ovenpå adskillige episoder, der har pustet til mistilliden over for mediegiganten.

Mark Zuckerbergs formue tabte i 2018 knap 20 mia. dollar, så den 34-årige stifter nu er god for 53 mia. dollar.

Det kinesiske svar på Amazon, Alibaba, har også haft et svært år på aktiemarkedet, og grundlæggeren, Jack Ma, er ifølge Bloomberg blandt de ti mest formuetabende personer i Kina.

I alt faldt 50 personer ud af milliardærlisten i 2018, heraf 11 personer fra Kina eller Hongkong, ni amerikanske personer forlod listen, mens fire fra Rusland gled ud af det rige selskab.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?

John Bercow overvejer at blokere ny afstemning om Mays brexit-aftale

Aktier: Tysk flirt gav vinger til flere europæiske banker

Danske Bank tavs om ny direktør

Aktier: Jyske og Sydbank steg på klangen af bryllupsklokker

Norwegian: Bestyrelsformanden træder af