Markeder Af
Investorerne sælger ud af de risikable aktiver fredag og bevæger sig i stedet i sikker havn på valutamarkedet. Schweizerfranc og yen styrkes således efter en volatil uge med voksende bekymringer om handelskonflikten mellem USA og Kina.

- Det ligner en klassiske risikoaversion på valutamarkedet, siger Thu Lan Nguyen, valutastrateg ved Commerzbank i Frankfurt til nyhedsbureauet Reuters.

Der går 110,30 yen på en dollar mod 110,75 yen torsdag eftermiddag ved 17-tiden. En dollar koster 0,9805 schweizerfranc mod 0,9898 franc torsdag eftermiddag. Endelig ligger euro styrket i 1,1464 dollar mod 1,1400 dollar torsdag.

Særligt den schweiziske valuta er ifølge Reuters i god gænge. Den er således på vej mod sin største ugentlige stigning i tæt på fire måneder. I årets sidste uge er den steget med 1,5 pct.

- Det generelle handelsmiljø er en smule mere forsigtigt i forhold til at løbe en risiko, og dollar ser ud til at kæmpe for at holde stand takket været volatile aktier i USA, siger Lee Hardman, valutastrateg ved MUFG i London til Reuters.

Med til at tynge den amerikanske valuta er december-tal for forbrugertilliden i USA, der blev offentliggjort torsdag.

Aflæsningen var således skuffende for investorerne, idet forbrugertilliden faldt til 128,1 fra 136,4 måneden før. Ifølge Bloomberg News var der blot ventet et fald til 133,5. Det var det største fald i mere end fem år.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU godkender: Udskyder brexit efter dramatisk topmøde

Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Løkke om brexit-udskydelse: Vi imødekommer May præcis så langt vi kan

Investor satser sine penge på at Daimler vinder kapløb om elbiler

Bitcoin-rigmand efter overskud på 347 mio kr: "Mange havde nok forestillet sig, at det var endnu større tal"

Danske Bank: Velhaverkunders tilfredshed i frit fald

Aktier i USA: Løftet af Feds kapitulation - Apple og chips i top

Vestas: Får ordre på 96 MW i Mexico

Spar Nord kan skræmme andre væk: Kigger andre på banken, ved de, at prisen skal op