Penge Af
Op til åbningen af det danske aktiemarked handles futuren på det tyske DAX-indeks onsdag morgen med et plus på omkring 0,1 pct., og det peger mod en svagt positiv åbning for de danske aktier, der sluttede tirsdagens handel med et fald i det toneangivende C25-indeks på 0,7 pct. til 1030,48.

Fra den fjernøstlige aktiehandel er inspirationen negativ. Indeksene i Japan lukkede i rødt, og i Kina ses overvejende fald.

Men i tirsdagens amerikanske handel sluttede det brede S&P 500-indeks med en ganske marginal stigning, mens Dow Jones-indekset blev løftet 0,4 pct., og det teknologitunge Nasdaq steg 0,5 pct. Og onsdag morgen synes den positive tilgang til amerikansk aktier fastholdt med et plus for futuren på det brede S&P 500-indeks på 0,6 pct.

Dagsordenen for konkrete danske selskabsnyheder, som handlerne kan forholde sig til, er fra morgenstunden stort set tom.

Danske Bank er i søgelyset - igen i forbindelse hvidvasksagen, efter at otte personer tirsdag blevet anholdt i Estland. Det skriver den estiske avis Postimees ifølge Reuters, og onsdag vil myndighederne ifølge Bloomberg News kommentere sagen. Bankaktien sluttede tirsdag i toppen af eliteindekset med et plus på 1,6 pct. til 137,55 kr.

Med sig i toppen havde banken Lundbeck, der også steg 1,6 pct. til 294,10 kr.

DARZALEX-TAL FRA GENMAB

Fra Genmabs amerikanske partner Janssen er der onsdag morgen kommet tal for salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex på det amerikanske marked. Darzalex, der er godkendt til behandling af knoglemarvskræft, solgte for 127,33 mio. dollar i USA, hvilket var stort set samme niveau som i oktober, hvor det lød på 127,50 mio. dollar. Til gengæld var salget 37 pct. højere end i november sidste år. Genmab, der faldt 2,7 pct. til 1038,50 kr. tirsdag, modtager royalties eller procenter af salget. Genmabs egne indtægter fra Darzalex-salget ventes at løbe op i 1750 mio. kr. i år.

  Biotekselskabet Onxeo har fået tildelt et nyt patent, der dækker kombinationen af brugen af Asidna med enhver Parp-inhibitor i alle lande i EU. Asidna er den mest fremskredne lægemiddelkandidat i Onxeos pipeline. Patentet gælder til midten af 2036. Onxeo tabte tirsdag 1,2 pct. til 6,64 kr.

Ingrediensselskabet Chr. Hansen, der onsdag faldt 0,6 pct. til 591,60 kr., får onsdag nye tal fra den amerikanske storkunde General Mills, der blandt andet laver morgenmadproduktet Cheerios, Häagen-Dass-is og Bugles-chips. Selskabet kommer med regnskab for andet kvartal i det forskudte regnskabsår 2018/2019.

RENTEMØDE OG ITALIENSK BUGET

Fra den makropolitiske scene vil markedet se frem til afslutningen af det to dage lange rentemøde i den amerikanske centralbank. Mødet slutter onsdag aften, og det ventes, at banken vil forhøje sin styrerente med 25 basispoint til 2,25-2,50 pct. Mere usikkerhed er der derimod om bankens holdning til den nye rentebane, hvor analytikerne ser mulighed for, at centralbanken varsler enten to eller tre renteforhøjelser i det kommende år.
  Fra de mere nære himmelstrøg synes dagens nyhed at være en uformel aftale mellem den italienske regering og EU-Kommissionen om landets statsbudget for næste år. Der foreligger ikke detaljer om aftalen, der ventes at afslutte måneders strid om budgettet, som i de tidligere udgaver overskred EU's grænse for det budgetterede underskud på 2,0 pct. af BNP.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Socialdemokratiets store økonomiske plan har gjort støttepartierne rasende: "Det er en mindre skandale"

Før markedet åbner: Ventet grøn start - Hvor skal Ambu, Simcorp og B&O hen?

Børsen mener: Lyt til kronprinsesse Mary før det er for sent

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Mens du sov: Huawei-forbud udsat - Kinesiske aktier løftes

International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Aktier: Generelle stigninger i Asien - japansk minus vendt til plus