Penge Af
Der kan mandag komme fokus på Ørsted, som må se konkurrenter vinde en auktion over lejeretten til tre arealer til udvikling af havmølleparker ud for kysten i delstaten Massachusetts, USA. Aktien faldt fredag 1,9 pct. til 450,10 kr.

Ørsted var ellers prækvalificeret til at byde med, men det blev Equinor Wind US, Mayflower Wind Energy og Vineyard Wind, der løb med sejren. Det ser altså ikke ud til, at Ørsted skal være med til at udvikle et af de tre projekter.

Pilen peger mandag en smule op for det danske aktiemarked, hvor C25-indekset fredag lukkede 0,2 pct. lavere i 1047,89. I Asien ligger børsen med grønne tal, mens de amerikanske aktiefutures stiger med 0,3-0,4 pct.

Det er stort set på samme niveau, som da de danske handlere lukkede bøgerne fredag.

- Amerikanske aktier sluttede (fredag, red.) på det laveste niveau siden april, og mens amerikanske renter steg en anelse, så sluttede de europæiske sidelæns på ugen. Den handelspolitiske våbenhvile mellem USA og Kina er begyndt at munde ud i konkrete forhandlinger, skriver seniorstrateg Andreas Østerheden fra Nordea i en kommentar.

Mandag kan der også komme fokus på ALK-Abéllo, der fredag steg med 8,3 pct. til 981 kr. Vaccineselskabet opjusterede her sine forventninger til 2018 efter en bedre end ventet udvikling i årets fjerde kvartal.

ALK ser nu en omsætning højere end 2,9 mia. kr., hvor forventningen tidligere var i intervallet 2,85-2,90 mia. kr., mens EBITDA-resultat nu ventes at blive 125-175 mio. kr. Her var før ventet 50-100 mio. kr.

Der er mandag ligeledes en bunke kursmåls- og anbefalingsændringer for investorerne at forhold sig til.

Det gælder blandt andet Carlsberg og Novozymes. Bryggeriet, som fredag faldt 0,4 pct. til 719 kr., har fået sænket sin anbefaling til "underperform" fra "marketperform" af Bernstein ifølge Reuters.

I Novozymes' tilfælde er det Kepler Cheuvreux, der har indledt dækning af aktien. Det er sket med anbefalingen "hold" og et kursmål på 280 kr. Det er 2,8 pct. mindre end fredagens lukkekurs på 294 kr., hvor aktien faldt med 2 pct.

Analytikerne har også kigget Zealand Pharma og NNIT efter i sømmene. Goldman Sachs har skåret anbefalingen for Zealand-aktien til "neutral" fra "køb", mens kursmålet sænkes med 38,7 pct. til 92 kr.

I NNIT-aktiens tilfælde har Morgan Stanley sænket anbefalingen til "undervægt" fra "ligevægt", mens kursmålet er blevet hævet til 190 kr fra 186 kr.

En aktie i Zealand kostede fredag 89,90 kr. efter et plus på 2,9 pct., mens NNIT-aktien faldt med 2 pct. til 195 kr.

Derudover kommer ingeniørselskabet Brdr. Klee mandag med åtsregnskab, hvor der ventes et højere nettoresultat end regnskabsåret 2016/2017. Her viste bundlinjen et plus på 11,2 mio. kr. Aktiekursen endte fredag uændret i 2640 kr.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Helle Ib: Det her kan redde Lars Løkke - Kristian Jensen har groft sagt tre muligheder nu

Aktier: Kraftige aktiekursdyk i Asien efter eskalering af handelskrig

Morgenbriefing: Aktier trykket af optrappet handelskrig, størst risiko for økonomisk tilbageslag siden finanskrisen

No deal: Boris Johnson afviser at betale brexit-regning på 39 mia pund

Det sker i dag: Ankesag mod Skat begynder

Midt i strid med USA falder Kinas yuan til det laveste i 11 år

USA og Japan er tæt på ny aftale om handel og landbrug

Løkke vil have hurtigt landsmøde for at få afklaring på Venstres ledelse: "Jeg ønsker at fortsætte som formand"

Resultatet er trykket i Lars Larsen-familiens Bolia: "Store investeringer ses selvfølgelig på bundlinjen"