Penge Af
Positive nyheder til ISS og Genmab kan give investorerne en smule at hægte sig fast i på en dag, hvor det ventes, at aktiemarkederne vil være malet over af den røde pensel.

Fald på de asiatiske aktiemarkeder ser ud til at smitte af i Europa fra åbningen, og den tyske DAX-future falder med 0,6 pct., og herhjemme kan det danske marked formentlig se frem til en rystetur i samme størrelsesorden. Også futures på de amerikanske aktieindeks peger ned med op til 1,0 pct.

Eliteindekset lukkede torsdag 0,9 pct. højere i indeks 1050,41.

ISS er dog kommet med positivt nyt i form af en forlænget kontrakt med schweiziske UBS. Torsdag efter dansk lukketid på fondsbørsen meddelte ISS, at aftalen med UBS er forlænget og udvidet med syv år, så den nu løber ind til 2025. Aftalen træder i kraft 1. januar 2019.

ISS kom med en strategiopdatering i begyndelsen af ugen, hvoraf det fremgik, at koncernen vil satse på de såkaldte key account kunder.

- Vi er glade for at kunne fortsætte dette meget specielle forhold ind i det næste årti, og jeg er stolt af den tillid, som UBS har til vores evner til at støtte og forbedre deres arbejdsplads i de kommende år, siger administrerende direktør Jeff Gravenhorst.

ISS-aktien steg torsdag med 1,1 pct. til 189,20 kr.

GENMAB FÅR MILEPÆLSBETALING

Desuden har Genmab fået en mindre milepælsbetaling fra sin partner i forbindelse med indsendelse af en supplerende registreringsansøgning for kræftmidlet Darzalex i Japan.

Genmab, der steg med 1,0 pct. til 1067,50 kr. torsdag, får 2 mio. dollar fra sin partner Janssen i forbindelse med, at der er indsendt tillægsansøgning om markedsføringstilladelse til kræftmidlet Darzalex som førstebehandling af knoglemarvskræft i Japan. Ansøgningen gælder i kombination med kræftmidlet Velcade, kemoterapiformen Melphalan og binyrebarkhormonet Prednison.

Darzalex er tidligere blevet godkendt til førstelinjebehandling i Europa i samme kombination, som omfatter midlerne Bortezomib (Velcade), Melphalan og Prednisone.

ANALYTIKERNYT TIL MEDICINALSELSKABER

Lundbeck er blevet hævet til "overvægt" fra "ligevægt" af Barclays, fremgår det af data fra Bloomberg News. Kursmålet på 335 kr. fastholdes, og det er mere end 18 pct. højere end den aktuelle kurs.

Også Bank of America Merrill Lynch har været ude at revurdere Lundbeck, fremgår det af Reuters, og banken har skåret 30 kr. af kursmålet til 270 kr.

En aktie i Lundbeck steg 2,8 pct. torsdag til 283,60 kr. Aktien er faldet med 10 pct. i år.

Novo Nordisk har fået genoptaget dækning af Morgan Stanley med "ligevægt" og et kursmål på 332 kr., fremgår det af en analyse. En Novo-aktie steg 0,9 pct. torsdag til 304,95 kr.

Og som vanligt fredag kan A.P. Møller-Mærsk komme i fokus i forbindelse med den ugentlige opgørelse over fragtraterne. En B-aktie steg 1,0 pct. til 8996 kr. torsdag.

Også Pandora kan få lidt opmærksomhed efter en tur i kurskarrusellen i denne uge med et fald på 11,5 pct. onsdag og et plus torsdag på 1,8 pct. til 301,40 kr. Faldet kom, efter at Carnegie onsdag vurderede, at Pandora får et svært 2019 og har et svagt salgsvolumen.

Der er også nyt fra Carlsberg, der faldt med 0,1 pct. til 722,20 kr. torsdag. Sammen med indiske United Breweries har Carlsberg valgt at samarbejde i en sag, hvor de indiske myndigheder undersøger mulige og ulovlige prisaftaler på øl, skriver Reuters. De to bryggerier har begge tilbudt at samarbejde fuldt ud.

FCK ER UDE

Torsdag aften tabte FC København på hjemmebane mod Bordeaux med 0-1. Parken Sport & Entertainment må derfor kigge langt efter de ekstra Europa League-millioner, der havde været i en kvalificering videre.

En aktie i Parken steg med 0,5 pct. til 78,40 kr. torsdag.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTo positive og en negativ aktie, der venter regnskab

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Bankinvest: Handelskrig er blevet til tech krig - investorer fortsat nervøse

Investor Live: Grøn start for aktierne

Brøndby nedjusterer forventningerne til 2019 - transfergevinst spås mere end halveret

Socialdemokratiets store økonomiske plan har gjort støttepartierne rasende: "Det er en mindre skandale"

Børsen mener: Lyt til kronprinsesse Mary før det er for sent

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre