Valuta: Amerikansk arbejdsmarkedsrapport lurer
Foto: Scanpix
Markeder Af
Der er stille på valutamarkedet fredag morgen, hvor markedsdeltagerne tager en pause oven på de seneste dages opblussen af den finansielle uro, inden den amerikansk arbejdsmarkedsrapport offentliggøres senere fredag.

Store udsving i aktiemarkedet og bekymrende udvikling i rentekurven har ellers sendt investorerne i torvene, mens valutamarkedet har koncentreret sig om flugten mod sikker havn i form af blandt andet japanske yen.

Men torsdag aftens mere afslappede holdning på Wall Street, hvor de store aktieindeks næsten fik indhentet den indledende kraftige negative effekt af de seneste amerikansk-kinesiske stridigheder, har lagt en dæmper på udviklingen og til dels vendt pengestrømmene væk fra yen igen.

Spekulation over, om der kommer en snarlig pause i Federal Reserves stramningscyklus, når den ventede renteforhøjelse senere i december er overstået, har lettet lidt af presset på rentekurven og dermed indikationerne om en forestående recession.

Investorer afventer nu fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der vil indikere styrken i økonomien.

"Vi har allerede hørt fra Fed-formand Jerome Powell, at han mener, at den neutrale rente er flyttet sig ret langt på ganske kort tid. Indikationer om fremtiden vil være nøglen til rente- og aktiemarkedsudviklingen, som det i øjeblikket ser ud til, at valutamarkederne reagerer på," siger valutachef Bart Wakabayashi fra State Street Bank i Tokyo til Reuters.

Rentefutures indikerer, at markedet nu kun ser én renteforhøjelse fra Fed i 2019 sammenlignet med tidligere forventninger om to renteforhøjelser ifølge data fra CME Group.

Oveni de lave dollar-renter presser den traditionelle dollarefterspørgsel ved årsskiftet på.

"Dollarfinansiering op til kalenderårets afslutning har ikke været så aggressiv, som vi har set i de sidste par år. Hvis den naturlige efterspørgsel ikke ser ud til at slå igennem på markedet, så tror jeg, at de mennesker, der holder fast i dollar, måske vil afvikle nogle af disse handler," vurderer Bart Wakabayashi.

Pund sterling koster fredag morgen 1,2770 dollar mod 1,2785 dollar torsdag eftermiddag.

Euro står fredag morgen i 1,1380 dollar mod 1,1390 dollar torsdag eftermiddag.

Dollar koster fredag morgen 112,80 yen mod 112,40 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

USA: Rød åbning med bankaktierne i mindre optur

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd

Nilfisk indgår samarbejde med udvikler af kunstig intelligens

Vestager straffer Nike for at styre salg af fodboldtrøjer