Penge Af
Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Atlanta, Raphael Bostic, mener, at den toneangivende amerikanske rente er tæt på neutralt niveau. Dermed agerer han ekko af Federal Reserves formand, som i sidste uge sagde, at renten er "lige under" intervallet for en neutral rente.

"Jeg mener nu, at vi er inden for råbe-afstand af neutral, og jeg mener, at neutral er, hvor vi ønsker at være," sagde Raphael Bostic ifølge Bloomberg News.

Styrekomiteen i den amerikanske centralbank vurderede i snit i september, at den neutrale rente for USA's økonomi lå på 3,00 pct. mod 2,90 pct. i juni. Den toneangivende rente i lanet, fed funds rate, ligger lige nu i intervallet 2,00 til 2,25 pct. En neutral rente defineres om det niveau, hvor den hverken øger hastigheden i økonomien eller bremser den op.

Mange usikkerheder om USAs økonomi

Bostic ser samtidig lige stor risiko for, at Federal Reserve hæver renterne for aggressivt, og at banken hæver dem for lidt.

"Jeg ser ingen klare tegn på en overophedning, men jeg ser heller ingen indikationer på en materiel svækkelse af de makroøkonomiske data for øjeblikket." 

Atlanta-chefen er dog parat til at støtte en pengepolitik, som imødegår risikoen på begge sider, sagde han i sin tale, hvor han også slog til lyd for, at centralbanken er tæt på at opfylde sit mål om at skabe den størst mulige vedvarende jobvækst i USA. Måske er man endda lykkedes lidt mere end det.

For vækstens vedkommende ser Raphael Bostic både opadgående og nedadgående risici. Der er dog mange usikkerheder omkring USA's økonomi, som kan ramme landets vækst.

"USA's økonomi er blevet udsat for et tiltagende antal usikkerheder, som kan bremse væksten, så som internationale handelsspændinger, den potentielt opbremsende globale økonomi, og den senere tids finansielle volatilitet," siger han. 

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Peter Norvig fradømt retten til at være ejendomsmægler

Milliardsalg løfter kursanbefaling: Der er potentiale i Zealand Pharma ifølge analytiker

Succesfuld trekløver: Tre danske aktier i plus med over 100 pct i år

Teknisk analyse: Frygten i markedet er steget - hold dig fra disse fire aktieindeks

Home sælger erhvervskæde: Salgspris er hemmelig

Skattestyrelsen går efter bitcoin-gevinster: Har fået 2700 danske navne fra finsk skattestyrelse

Mærsk lancerer forsikringsløsning til containerfragt

EU-Domstolen fastslår: Briterne kan droppe brexit uden at spørge EU

Centerpartiet siger nej til Löfven som statsminister