Penge Af
Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Atlanta, Raphael Bostic, mener, at den toneangivende amerikanske rente er tæt på neutralt niveau. Dermed agerer han ekko af Federal Reserves formand, som i sidste uge sagde, at renten er "lige under" intervallet for en neutral rente.

"Jeg mener nu, at vi er inden for råbe-afstand af neutral, og jeg mener, at neutral er, hvor vi ønsker at være," sagde Raphael Bostic ifølge Bloomberg News.

Styrekomiteen i den amerikanske centralbank vurderede i snit i september, at den neutrale rente for USA's økonomi lå på 3,00 pct. mod 2,90 pct. i juni. Den toneangivende rente i lanet, fed funds rate, ligger lige nu i intervallet 2,00 til 2,25 pct. En neutral rente defineres om det niveau, hvor den hverken øger hastigheden i økonomien eller bremser den op.

Mange usikkerheder om USAs økonomi

Bostic ser samtidig lige stor risiko for, at Federal Reserve hæver renterne for aggressivt, og at banken hæver dem for lidt.

"Jeg ser ingen klare tegn på en overophedning, men jeg ser heller ingen indikationer på en materiel svækkelse af de makroøkonomiske data for øjeblikket." 

Atlanta-chefen er dog parat til at støtte en pengepolitik, som imødegår risikoen på begge sider, sagde han i sin tale, hvor han også slog til lyd for, at centralbanken er tæt på at opfylde sit mål om at skabe den størst mulige vedvarende jobvækst i USA. Måske er man endda lykkedes lidt mere end det.

For vækstens vedkommende ser Raphael Bostic både opadgående og nedadgående risici. Der er dog mange usikkerheder omkring USA's økonomi, som kan ramme landets vækst.

"USA's økonomi er blevet udsat for et tiltagende antal usikkerheder, som kan bremse væksten, så som internationale handelsspændinger, den potentielt opbremsende globale økonomi, og den senere tids finansielle volatilitet," siger han. 

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ny stor hvidvasksag: Suspekte firmaer på stribe var kunder i andelskasse

Ecco-direktør om resultat: Kommer til at give genlyd

Angela Merkel holder fingrene fra kæmpe bankfusion

Aktier i USA: Stigninger skudt ned af handelsbekymring

Av: Megaregning på 2 milliarder kroner til advokater i udbytteskandale

Kina trækker i land i handelsforhandlingerne med USA

Medieklumme: Lever vi op til vores samfundskontrakt?

Levis-notering tegner til succes

USA kræver gennemgang af Boeings 737 MAX-godkendelse