Penge Af
Hewlett Packard Enterprise (HP Enterprise) har torsdag lagt sig i spidsen for S&P 500-indekset med en stigning på 6,3 pct.

Fremgangen for it-koncernen kommer efter et regnskab, offentliggjort tirsdag efter børslukketid, hvor bund- og toplinje var bedre end ventet.

Da aktiemarkedet i USA var lukket onsdag på grund af den tidligere præsident George H.W. Bushs bisættelse, så får HP Enterprise første sin belønning torsdag.

HP Enterprise kom gennem sit fjerde kvartal med et justeret overskud per aktie på 45 cent, mens omsætningen steg 4 pct. til på 7,95 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 42 cent og en omsætning på 7,83 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 665 mio. dollar mod ventede 640 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 1,44 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 1,42 mia. dollar.

Omsætter for 30,9 mia dollar

For det igangværende første kvartal regner HP Enterprise med en indtjening per aktie på 33 til 37 cent, her havde analytikerne på forkant regnet med præcis midtpunktet af det interval på 35 cent per aktie.

Set henover hele regnskabsåret steg omsætningen med 7 pct. til 30,9 mia. dollar, hvilket var lig med en underliggende vækst på 5 pct., når der justeres for valutakurser.

"Hewlett Packard Enterprise havde endnu et imponerende kvartal i fjerde kvartal og sluttede dermed et meget succesfuldt 2018 præget af betydelig forandring og resultater," udtaler topchef Antonio Neri i regnskabet. 

Hewlett Packard Enterprise (HP Enterprise) tilbyder konsulentydelser og var engang en del af Hewlett Packard Corp, verdens næststørste computerproducent.

Fremgangen for HP Enterprise torsdag kommer i et ellers surt marked, hvor S&P 500 kl. 12:30, amerikansk østkysttid, falder med 1,5 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ny stor hvidvasksag: Suspekte firmaer på stribe var kunder i andelskasse

Ecco-direktør om resultat: Kommer til at give genlyd

Angela Merkel holder fingrene fra kæmpe bankfusion

Aktier i USA: Stigninger skudt ned af handelsbekymring

Av: Megaregning på 2 milliarder kroner til advokater i udbytteskandale

Kina trækker i land i handelsforhandlingerne med USA

Medieklumme: Lever vi op til vores samfundskontrakt?

Levis-notering tegner til succes

USA kræver gennemgang af Boeings 737 MAX-godkendelse