Kraftige aktiefald i USA fortsætter: Stigende frygt for at handelskrig blusser op igen
Foto: Andrew Harnik/Ritzau Scanpix
Penge Af
Torsdagens aktiehandel i USA byder på nye, kraftige fald, efter de amerikanske aktiemarkeder holdt lukket onsdag. 

Samlet set dykker de tre ledende aktieindeks med 2 pct. Værst ser det ud for det gamle industriindeks Dow Jones, der er nede med 2,4 pct. ved middagstid i USA, mens det brede S&P 500 har tabt over 2 pct. af værdien i løbet af de første timers handel på Wall Street. 

Nasdaq går tilbage med 1,30 pct.

Ved åbningen var faldet på de tre aktieindeks på 1,00-1,50 pct., men det er accelereret siden. Det er stigende frygt for, at handelskrigen mellem USA og Kina bryder ud igen. 

"Der er en bekymring for, at handelsaftalen ikke er så god som Donald Trump har sagt, at den var," siger Mark Esposito, topchef i værdipapirfirmaet Esposito Securities, til det amerikanske finansmedie CNBC. 

"Der er også en frygt for recession. Det er helt sikkert bedre at være i kontanter lige nu. Jeg tror ikke, at aktiefaldet er ovre," siger han. 

Det var forventet, at de amerikanske aktiemarkeder ville få en svær dag, efter nyheden om, at den kinesiske mobilproducent Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou er blevet anholdt i Canada, hvor hun kan blive udleveret til USA. 

Selvom den spektakulære anholdelse ikke har nogen direkte relation til handelskrigen, mindsker den, ifølge iagttagere, sandsynligheden for en permanent handelsaftale mellem USA og Kina. 

Ved middagstid er Apple-aktien nede med 2,4 pct. og Citigroup har fået hugget over 5 pct. af sin samlede værdi. Det er også en dyr dag for Bank of America, der går tilbage med 4,4 pct. og bilproducenten Ford, der i skrivende stund taber 2,3 pct. 

stvr@borsen.dk


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


May på charmeoffensiv i Europa - Samuelsen tvivler på at en erklæring er nok

Kurator opgiver jagt på Baggers formue

Ambu-aktien i stor stigning - konkurrent-problemer kan åbne gigantisk marked

Ambu og ISS ryger til tops i et grønt marked

Danica Pension sælger sine svenske aktiviteter for 1,9 mia kr

Dyb splittelse efter May opgiver afstemning

Pensionsrådgiver: Danica sendte "trusselsbrev" til kommende kunde

ISS-boss om milliardsalg: "Vi træffer modige valg"

Mens du sov: Kurator opgiver jagt på Baggers formue, Mærsks digitale drøm smuldrer