Kraftige aktiefald i USA fortsætter: Stigende frygt for at handelskrig blusser op igen
Foto: Andrew Harnik/Ritzau Scanpix
Penge Af
Torsdagens aktiehandel i USA byder på nye, kraftige fald, efter de amerikanske aktiemarkeder holdt lukket onsdag. 

Samlet set dykker de tre ledende aktieindeks med 2 pct. Værst ser det ud for det gamle industriindeks Dow Jones, der er nede med 2,4 pct. ved middagstid i USA, mens det brede S&P 500 har tabt over 2 pct. af værdien i løbet af de første timers handel på Wall Street. 

Nasdaq går tilbage med 1,30 pct.

Ved åbningen var faldet på de tre aktieindeks på 1,00-1,50 pct., men det er accelereret siden. Det er stigende frygt for, at handelskrigen mellem USA og Kina bryder ud igen. 

"Der er en bekymring for, at handelsaftalen ikke er så god som Donald Trump har sagt, at den var," siger Mark Esposito, topchef i værdipapirfirmaet Esposito Securities, til det amerikanske finansmedie CNBC. 

"Der er også en frygt for recession. Det er helt sikkert bedre at være i kontanter lige nu. Jeg tror ikke, at aktiefaldet er ovre," siger han. 

Det var forventet, at de amerikanske aktiemarkeder ville få en svær dag, efter nyheden om, at den kinesiske mobilproducent Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou er blevet anholdt i Canada, hvor hun kan blive udleveret til USA. 

Selvom den spektakulære anholdelse ikke har nogen direkte relation til handelskrigen, mindsker den, ifølge iagttagere, sandsynligheden for en permanent handelsaftale mellem USA og Kina. 

Ved middagstid er Apple-aktien nede med 2,4 pct. og Citigroup har fået hugget over 5 pct. af sin samlede værdi. Det er også en dyr dag for Bank of America, der går tilbage med 4,4 pct. og bilproducenten Ford, der i skrivende stund taber 2,3 pct. 

stvr@borsen.dkNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd