Nyt stort fald i USA-aktier efter spektakulær anholdelse af Huaweis finansdirektør
Foto: Wang Ying Xinhua/Ritzau Scanpix
Penge Af
Den negative stemning holder fast i Wall Street torsdag efter onsdagens lukkedag.

Begravelsen af ekspræsident George H.W. Bush satte markedet på pause, men onsdag efter blev det afsløret, at den kinesiske teknologivirksomhed Huaweis finansdirektør og næstformand, Meng Wanzhou, er anholdt i Canada og måske på vej til udlevering til USA for sanktionsbrud.

Det har givet nye kurrer på tråden mellem USA og Kina, som i forvejen har svært ved at finde hinanden i den løbende handelskrig. Og risikoen for yderligere kæppe i det globale væksthjul får investorerne til at trække sig fra risiko på aktiemarkedet.

Analytikere og handlere peger på, at der fortsat er stor nervøsitet i markedet, og at Huawei-anholdelsen kun har pustet til ilden.

Således falder det brede S&P 500-indeks med 1,4 pct., mens Nasdaq- og Dow Jones-indeksene begge falder 1,5 pct. Dermed fortsætter den negative stemning fra tirsdag, hvor S&P 500-indekset dykkede hele 3,2 pct.

Svage jobtal

Før børsåbning har der også været dårligt nyt fra arbejdsmarkedet i USA, idet både ADP-jobrapporten og den ugentlige status over nytilmeldte ledige var til den svage side.

ADP-beskæftigelsesrapporten, der ses som en forløber til den officielle jobrapport fra regeringen, viste 179.000 flere i job på det private arbejdsmarked i november, hvor der ellers var forudset en stigning på 195.000 ifølge estimater indsamlet blandt økonomerne af Bloomberg News. Oktober-tallet blev også revideret en anelse ned.

Kort efter viste den ugentlige status en tilgang af 231.000 nye ledige, hvor der kun var ventet 225.000 ifølge Bloomberg.

Og endelig var den månedlige handelsbalance en anelse mere negativ end forventet.

Handlerne venter fortsat på nyt fra servicesektoren i form af PMI- og ISM-indeksene for den del af økonomien i november. Der vil også blive offentliggjort tal for ordrerne på fabriksvarer og varige forbrugsgoder i oktober. Begge ventes at vise tilbagegang i omegnen af 2 pct.

Store aktier under pres 

Blandt enkeltaktierne falder Apple med godt 2,3 pct. oven på et dyk på 4,4 pct. tirsdag, efter at der igen bliver hvisket om tegn på svagere salg af iPhones end håbet. Det har fået flere analytikere til at skære i deres kursmål for teknologikæmpen.

Facebook falder også med lidt mere end 2 pct. Selskabet er fortsat indblandet i sager, der kaster et kritisk lys på Facebooks tilgang til at sælge brugerdata. Den negative nyhedsstrøm er også med til at få finanshuset Stifel til at sænke sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb".

Boeing ligger desuden 3,3 pct. lavere, efter at en af flyproducentens store kunder, indonesiske Lion Air, ifølge Wall Street Journal overvejer at droppe en stor flyordre oven på et dødeligt flystyrt i oktober.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ny stor hvidvasksag: Suspekte firmaer på stribe var kunder i andelskasse

Ecco-direktør om resultat: Kommer til at give genlyd

Angela Merkel holder fingrene fra kæmpe bankfusion

Aktier i USA: Stigninger skudt ned af handelsbekymring

Av: Megaregning på 2 milliarder kroner til advokater i udbytteskandale

Kina trækker i land i handelsforhandlingerne med USA

Medieklumme: Lever vi op til vores samfundskontrakt?

Levis-notering tegner til succes

USA kræver gennemgang af Boeings 737 MAX-godkendelse