Nyt stort fald i USA-aktier efter spektakulær anholdelse af Huaweis finansdirektør
Foto: Wang Ying Xinhua/Ritzau Scanpix
Penge Af
Den negative stemning holder fast i Wall Street torsdag efter onsdagens lukkedag.

Begravelsen af ekspræsident George H.W. Bush satte markedet på pause, men onsdag efter blev det afsløret, at den kinesiske teknologivirksomhed Huaweis finansdirektør og næstformand, Meng Wanzhou, er anholdt i Canada og måske på vej til udlevering til USA for sanktionsbrud.

Det har givet nye kurrer på tråden mellem USA og Kina, som i forvejen har svært ved at finde hinanden i den løbende handelskrig. Og risikoen for yderligere kæppe i det globale væksthjul får investorerne til at trække sig fra risiko på aktiemarkedet.

Analytikere og handlere peger på, at der fortsat er stor nervøsitet i markedet, og at Huawei-anholdelsen kun har pustet til ilden.

Således falder det brede S&P 500-indeks med 1,4 pct., mens Nasdaq- og Dow Jones-indeksene begge falder 1,5 pct. Dermed fortsætter den negative stemning fra tirsdag, hvor S&P 500-indekset dykkede hele 3,2 pct.

Svage jobtal

Før børsåbning har der også været dårligt nyt fra arbejdsmarkedet i USA, idet både ADP-jobrapporten og den ugentlige status over nytilmeldte ledige var til den svage side.

ADP-beskæftigelsesrapporten, der ses som en forløber til den officielle jobrapport fra regeringen, viste 179.000 flere i job på det private arbejdsmarked i november, hvor der ellers var forudset en stigning på 195.000 ifølge estimater indsamlet blandt økonomerne af Bloomberg News. Oktober-tallet blev også revideret en anelse ned.

Kort efter viste den ugentlige status en tilgang af 231.000 nye ledige, hvor der kun var ventet 225.000 ifølge Bloomberg.

Og endelig var den månedlige handelsbalance en anelse mere negativ end forventet.

Handlerne venter fortsat på nyt fra servicesektoren i form af PMI- og ISM-indeksene for den del af økonomien i november. Der vil også blive offentliggjort tal for ordrerne på fabriksvarer og varige forbrugsgoder i oktober. Begge ventes at vise tilbagegang i omegnen af 2 pct.

Store aktier under pres 

Blandt enkeltaktierne falder Apple med godt 2,3 pct. oven på et dyk på 4,4 pct. tirsdag, efter at der igen bliver hvisket om tegn på svagere salg af iPhones end håbet. Det har fået flere analytikere til at skære i deres kursmål for teknologikæmpen.

Facebook falder også med lidt mere end 2 pct. Selskabet er fortsat indblandet i sager, der kaster et kritisk lys på Facebooks tilgang til at sælge brugerdata. Den negative nyhedsstrøm er også med til at få finanshuset Stifel til at sænke sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb".

Boeing ligger desuden 3,3 pct. lavere, efter at en af flyproducentens store kunder, indonesiske Lion Air, ifølge Wall Street Journal overvejer at droppe en stor flyordre oven på et dødeligt flystyrt i oktober.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ambu flyver til vejrs efter FDA-rapport om konkurrentproblemer

May på charmeoffensiv i Europa - Samuelsen tvivler på at May kan vende stemningen i parlamentet

Kurator opgiver jagt på Baggers formue

Analytiker: Investorerne tager fejl når de sælger massivt ud af teknologiaktier

Ambu-aktien i stor stigning - konkurrentproblemer kan åbne gigantisk marked

Finansminister Kristian Jensen er frustreret: Vi har brugt tid på de forkerte reformer

Ambu og ISS ryger til tops i et grønt marked

Danica Pension sælger sine svenske aktiviteter for 1,9 mia kr

Dyb splittelse efter May opgiver afstemning