Aktier: Trump-tweet trækker rødt spor tværs over Europa
Donald Trump.
Foto: Arkivfoto/Shawn Thew/EPA/Ritzau Scanpix
Penge Af
Onsdag bliver der malet med den røde pensel på tværs af de europæiske børser. Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder 0,7 pct., mens børserne i Storbritannien, Frankrig og Tyskland sendes ned med 0,8 til 1,1 pct.

Investorerne har således videreført den negative stemning, som tirsdag herskede på Wall Street, efter at præsident Trump atter kommenterede på handelskrigen mellem USA og Kina.

Den selvudnævnte "Tariff Man" vil ikke holde igen med at indføre yderligere told, såfremt den nuværende våbenhvile ikke ender med en aftale, skrev han på Twitter. Kina er dog sikker på, at der nås en aftale.

Størst er faldet i det britiske FTSE 100-indeks, der falder 1,1 pct., hvor også usikkerhed om, hvorvidt premierminister Theresa May kan få sin brexit-plan igennem Parlamentet, vejer tungt.

"Stemningen og positioneringen i Storbritannien viser en afsky for britiske aktier. Investorerne har bare en modvilje over for Storbritannien," siger Paul O'Connor, som har en chefstilling hos investeringsselskabet Janus Henderson Investors, til Reuters.

De britiske byggefirmaer er dog i god gænge, hvor Persimmon stiger med 6,2 pct., mens Barrat Development lægger 6 pct. til aktiekursen.

Byggebranchen er ifølge Bloomberg News en af de sektorer, som er mest følsom over for risiko forbundet med brexit. Tirsdag led May dog nederlag i det britiske parlament, hvilket opfattes som en reduktion af chancen for et "no deal"-scenarie.

På tværs af Europa er ejendomssektoren således også den mest stigende, hvor den øger med 0,6 pct. I den anden ende er forsikringsbranchen med et fald på 1,7 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Dansk opfindelse kan begrænse forbrug af sprøjtegift