Penge Af
Den tyske bilgigant BMW forventer, at selskabets omkostninger til næste år vil vokse med "mindst" 1 mia. euro på grund af handelskrigen mellem Kina og USA, stigende omkostninger til råvarer og modvind fra valutakursudviklingen.

Samtidig vil fremgang i salget af dyre bilmodeller først hjælpe koncernen i slutningen af året.

Det meddelelse koncernen mandag.

"Vores strategiske indtjeningsmål mellem 8 og 10 pct. er fortsat uændret. Om vi når det i 2019 vil afhænge af mange faktorer," sagde Nicolas Peter, CFO i BMW, mandag i en tale til investorer, ifølge Bloomberg News.

BMW regner med, at udgifterne forbundet med handelskrigen vil ligge i midten af et trecifret millionbeløb i euro - altså omkring 500 mio. euro - men det kan dog falde, hvis det viser sig, at der er hold i den amerikanske præsident, Donald Trumps, tweets om, at Kina vil "reducere og fjerne" tariffer på amerikanskproducerede biler.

Trump indgik i weekenden en våbenhvile med sin kinesiske modpart Xi Jinping i handelskrigen. De to lande vil i 90 dage ikke indføre nye toldsatser på hinanden eller forhøje de eksisterende, og Kina har samtidig lovet at øge sine køb af varer i USA samt fjerne visse tariffer.

BMW's forventning til modvinden fra stigende råvarepriser og valutakurser lyder på øgede omkostninger i intervallet fra midten til den høje ende af et trecifret millionbeløb i euro. Altså et sted mellem 500 og 1000 mio. euro.

Trods meldingen mandag steg BMW's aktie med 4,8 pct. i Frankfurt, da bilproducenterne generelt gik op på forventningen om forbedret samhandel mellem USA og Kina.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan