Aktier: ISS og Danske Bank dannede bagtrop - Vestas dykkede også
Vestas-topchef Anders Runevad.
Foto: Jeppe Bøje Nielsen.
Penge Af
Vestas' kapitalmarkedsdag blev på det kursmæssige plan lidt et non event, mens en sænket anbefaling sendte ISS ned, og en hævet anbefaling løftede Lundbeck.

- Markedet er underliggende afventende - ikke mindst på grund af weekendens møde mellem Trump og hans kinesiske modstykke ved G20-mødet i Argentina, vurderer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans.

På den positive side bidrog onsdag aftens kommentarer fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell.

- Renterne er stadig lave i forhold til historiske standarder, og de er fortsat lige under det brede interval af estimater for det niveau, som ville være neutralt for økonomien - det vil sige, at de hverken øger hastigheden i eller bremser væksten, sagde Jerome Powell.

Det blev tolket som en mere dueagtig tilgang end tidligere, hvilket sendte de amerikanske aktier kraftigt op onsdag.

Retningen op mod jul venter Ole Kjær Jensen afgjort af udfaldet af Donald Trumps og den kinesiske præsidents, Xi Jinpings, møde i weekenden.

C25-indekset endte torsdag 0,1 pct. højere i indeks 1044,66 efter at have været oppe i 1054 og spejlede dermed udviklingen i Europa. I USA var der fald på 0,5-0,9 pct. i de tre ledende indeks ved dansk lukketid.

I C25-toppen lå aktier som GN, Coloplast og Ambu, der steg 2,9-4,5 pct. uden umiddelbare selskabsspecifikke forklaringer.

Vestas i fokus 

Vindmølleproducenten Vestas har haft et god november på børsen. Aktien var 5. november nede omkring 405 kr., men torsdag kostede den 485,30 kr.- 1,4 pct. mindre end onsdag.

- Der er ikke de store kortsigtede nyheder på kapitalmarkedsdagen, siger Ole Kjær Jensen.

Vestas udsendte heller ikke en meddelelse før kapitalmarkedsdagen til fondsbørsen, hvilket kunne underbygge, der ikke var nyt i vente.

Vestas gentog blandt andet i forbindelse med kapitalmarkedsdagen sine langsigtede finansielle mål.

Medicinalselskabet Lundbeck steg 2,1 pct. til 265,50 kr. Finanshuset Kepler Cheuvreux løftede anbefalingen af aktien til "hold" fra "reducer". Kursmålet blev holdt uændret på 277 kr.

Omvendt faldt ISS mest, efter at amerikanske Goldman Sachs havde sænket sin anbefaling af serviceaktien til "sælg" fra "neutral", mens kursmålet er skåret til 210 kr. fra 240 kr. ISS-aktien faldt 4,0 pct. til 216,70 kr.

Bankerne klarede sig ikke godt og lå i den tunge ende af C25.

- Amerikanske banker klarede sig ellers godt onsdag i USA, men det smitter ikke af i Europa, hvor fokus mere er på tillid i forbindelse med hvidvask og Panama Papers. Det holder de danske banker nede, og det er nok også det, der rammer Danske Bank, vurderer Ole Kjær Jensen.

Deutsche Bank fik torsdag undersøgt sit hovedkvarter i Frankfurt samt andre afdelinger i en sag vedrørende hvidvask, skriver Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauet er to medarbejdere hos den tyske storbank - en 50- og en 46-årig - blevet nævnt som mistænkte i sagen. Omkring 170 personer, herunder anklagere og politibetjente, skal have været involveret i undersøgelsen torsdag.

Danske Bank faldt 3,2 pct. til 131,70 kr., Jyske Bank faldt 0,2 pct. til 261,90 kr., mens Nordea satte sig 0,1 pct. til 58,88 kr.

Nordea fik desuden opmærksomhed på baggrund af en artikel i erhvervsmediet Finans. Deri peges der på, at mere end 98 pct. af alle de konti, som knytter sig til en sag om mulig hvidvask gennem Nordea af midler fra russiske kriminelle, knytter sig til en enkelt filial i København.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Løkke efter kanonvalg: "Vi må aldrig bure os inde og grave grøfter"

Så er stemmerne talt op: K kæmper sit mandat i land - DF mister tre ud af fire

Liveblog: Macron slutter sig til Vestagers gruppe, skriver BBC

Thulesen Dahl advarer: Rød fremgang ved EP-valg kan smitte af på folketingsvalg

Valgstedsmålinger: K sikrer mandat - katastrofevalg til DF

Medie: Momssvindel for 1,2 mia kr kørte igennem Danske Bank

Le Pen slår Macron, grøn bølge i Tyskland og glade spanske socialister: Her er dit europæiske overblik efter første måling

Kåre Schultz' Teva betaler over halv mia for at lukke misbrugssag i Oklahoma

Måling: Tyske regeringspartier får klø ved EU-valg