Aktiestatus: Lundbeck i top og ISS i bund efter analytikernyt
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Vestas' kapitalmarkedsdag er på det kursmæssige plan lidt et non event, mens anbefalinger er med til løfte Lundbeck og sænke ISS.

- Markedet er ikke helt i topform, men dog positivt. Op trækker kommentarer fra den amerikanske centralbankchef onsdag aften og ned trækker usikkerhed om handelskrigen, vurderer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans.

Retningen op mod jul venter han afgjort af weekendens G20-møde i Argentina, hvor USA's præsident, Donald Trump, og hans kinesiske modstykke, Xi Jinping, skal holde møde lørdag.

- Renterne er stadig lave i forhold til historiske standarder, og de er fortsat lige under det brede interval af estimater for det niveau, som ville være neutralt for økonomien - det vil sige, at de hverken øger hastigheden i eller bremser væksten, sagde Jerome Powell.

Det blev tolket som en mere dueagtig tilgang end tidligere, hvilket sendte de amerikanske aktier kraftigt op onsdag.

C25-indekset ligger torsdag middag oppe med 0,4 pct. i indeks 1047,72 efter at have været oppe i 1054.

VESTAS HOLDER KAPITALMARKEDSDAG

Vindmølleproducenten Vestas har haft et god november på børsen. Aktien var 5. november nede omkring 405 kr., men torsdag koster den 495,60 - 0,8 pct. mere end onsdag.

- Der er ikke de store kortsigtede nyheder på kapitalmarkedsdagen, vurderer vores analysechef Jacob Pedersen, der deltager, siger Ole Kjær Jensen.

Vestas har da heller ikke udsendt meddelelse før kapitalmarkedsdagen til fondsbørsen.

LUNDBECK OP - ISS NED

Medicinalselskabet Lundbeck er også et positivt islæt på markedet, efter at finanshuset Kepler Cheuvreux har løftet anbefalingen af aktien til "hold" fra "reducer". Aktien stiger mest i C25 - 3,7 pct. til 269,50 kr. Kursmålet lyder fortsat på 277 kr.

Omvendt falder ISS mest, efter at amerikanske Goldman Sachs har sænket sin anbefaling af serviceaktien til "sælg" fra "neutral", mens kursmålet er skåret til 210 kr. fra 240 kr. ISS-aktien falder 4,5 pct. til 215,40 kr.

Bankerne klarer sig ikke godt og ligger i den tunge ende af C25.

- Amerikanske banker lakerede sig ellers godt onsdag i USA, men det smitter ikke af i Europa, hvor fokus mere er på tillid i forbindelse med hvidvask og Panama. Det holder de danske banker nede, forklarer Ole Kjær Jensen.

Deutsche Bank har torsdag fået undersøgt sit hovedkvarter i Frankfurt samt andre afdelinger i en sag vedrørende hvidvask, skriver Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauet er to medarbejdere hos den tyske storbank - en 50- og en 46-årig - blevet nævnt som mistænkte i sagen. Omkring 170 personer, herunder anklagere og politibetjente, skal have været involveret i undersøgelsen.

Danske Bank falder 2,1 pct. til 133,15 kr., Jyske Bank falder 0,5 pct. til 261,30 kr., mens Nordea sætter sig 0,1 pct. til 58,92 kr.

Nordea får desuden opmærksomhed på baggrund af en artikel i erhvervsmediet Finans.

Den peger på, at mere end 98 pct. af alle de konti, som knytter sig til en sag om mulig hvidvask gennem Nordea af midler fra russiske kriminelle, knytter sig til en enkelt filial i København.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan