Penge Af
Amerikanske Salesforce, som udvikler og sælger CRM- og økonomisystemer, stiger på børsen i USA onsdag med 4,2 pct. efter et regnskab, der var bedre end ventet. Det indeholdt desuden en opjustering af forventningerne samt fortsat positive signaler om væksten - blandt andet løftet af vækst i kundesegmenterne inden for sundhed og finans.

Salesforce kom gennem sit tredje kvartal, der sluttede med udgangen af oktober, med et justeret overskud per aktie på 61 cent, mens omsætningen landede på 3,39 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 50 cent og en omsætning på 3,37 mia. dollar.

Salesforce regner nu med at nå en omsætning i hele 2018/19 på 13,23 til 13,24 mia. dollar mod tidligere 13,13 til 13,18 mia. dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News blot havde spået 13,19 mia. dollar.

Samtidig forudser Salesforce, at selskabet i det kommende regnskabsår vil nå en omsætning på 15,90 til 16,00 mia. dollar. En vækst på mere end 20 pct. på årsbasis.

Salesforce vokser og har et mål om at nå en omsætning i 2022 på 23 mia. dollar. Derfor investerer koncernen også kraftigt, og driftsomkostningerne voksede på den baggrund med 32 pct. i det forgangne kvartal.

- Når du vækster en forretning, der har en omsætning på mere end 3 mia. dollar, med en rate på 27 pct., så får man lidt af en friseddel i forhold til forbedringer i indtjeningsevnen, siger Pat Walravens, analytiker hos JPMorgan, til Bloomberg News.

Indtjeningen ses samtidig lande i intervallet 2,60 til 2,61 dollar per aktie mod tidligere 2,50 til 2,52 dollar for helåret 2018/19. Her lå konsensus på forkant på 2,52 dollar.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan