Penge Af
Amerikanske Salesforce, som udvikler og sælger CRM- og økonomisystemer, stiger på børsen i USA onsdag med 4,2 pct. efter et regnskab, der var bedre end ventet. Det indeholdt desuden en opjustering af forventningerne samt fortsat positive signaler om væksten - blandt andet løftet af vækst i kundesegmenterne inden for sundhed og finans.

Salesforce kom gennem sit tredje kvartal, der sluttede med udgangen af oktober, med et justeret overskud per aktie på 61 cent, mens omsætningen landede på 3,39 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 50 cent og en omsætning på 3,37 mia. dollar.

Salesforce regner nu med at nå en omsætning i hele 2018/19 på 13,23 til 13,24 mia. dollar mod tidligere 13,13 til 13,18 mia. dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News blot havde spået 13,19 mia. dollar.

Samtidig forudser Salesforce, at selskabet i det kommende regnskabsår vil nå en omsætning på 15,90 til 16,00 mia. dollar. En vækst på mere end 20 pct. på årsbasis.

Salesforce vokser og har et mål om at nå en omsætning i 2022 på 23 mia. dollar. Derfor investerer koncernen også kraftigt, og driftsomkostningerne voksede på den baggrund med 32 pct. i det forgangne kvartal.

- Når du vækster en forretning, der har en omsætning på mere end 3 mia. dollar, med en rate på 27 pct., så får man lidt af en friseddel i forhold til forbedringer i indtjeningsevnen, siger Pat Walravens, analytiker hos JPMorgan, til Bloomberg News.

Indtjeningen ses samtidig lande i intervallet 2,60 til 2,61 dollar per aktie mod tidligere 2,50 til 2,52 dollar for helåret 2018/19. Her lå konsensus på forkant på 2,52 dollar.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Helle Ib: Det her kan redde Lars Løkke - Kristian Jensen har groft sagt tre muligheder nu

Aktier: Kraftige aktiekursdyk i Asien efter eskalering af handelskrig

Morgenbriefing: Aktier trykket af optrappet handelskrig, størst risiko for økonomisk tilbageslag siden finanskrisen

No deal: Boris Johnson afviser at betale brexit-regning på 39 mia pund

Det sker i dag: Ankesag mod Skat begynder

Midt i strid med USA falder Kinas yuan til det laveste i 11 år

USA og Japan er tæt på ny aftale om handel og landbrug

Løkke vil have hurtigt landsmøde for at få afklaring på Venstres ledelse: "Jeg ønsker at fortsætte som formand"

Resultatet er trykket i Lars Larsen-familiens Bolia: "Store investeringer ses selvfølgelig på bundlinjen"