Før markedet åbner: Coloplast får rygklap fra britisk storbank
Den britiske storbank Barclays har atter fået øje på Coloplast, der får anbefalingen "overvægt".
Foto: PR
Penge Af
En positiv anbefaling af Coloplast kan give aktien en hovedrolle fra åbningen tirsdag, hvor det virker som om, at der er faldet mere ro på børserne. Mandagens markante kursstigninger gentages derfor næppe.

Den tyske DAX-futures indikerer et fald på 0,1 pct. fra åbningen.

Samlet sluttede det danske eliteindeks, C25, mandag 1,9 pct. højere i indeks 1051,59.

Samtidig var der plusser rundt om i resten af Europa, og det hang altovervejende sammen med, at den italienske regering begyndte at tale om at nedbringe det offentlige underskud i 2019 til omkring 2 pct. af bruttonationalproduktet mod hidtil 2,4 pct.

Tirsdag morgen møder investorerne til gengæld ind til skidt nyt fra USA op til fredagens G20-møde, hvor USA og Kina skal mødes på sidelinjen for at drøfte den eskalerende handelskrig.

- I et interview med Wall Street Journal udtalte Trump i går, at han potentielt kan pålægge 10 pct. afgift på iPhones og computere importeret fra Kina, samt at det er højst usandsynligt, at han udskyder de ekstra toldforhøjelser planlagt til at træde i kraft efter nytår. Det er dårlige nyheder forud for mødet mellem Trump og Xi sidst på ugen, konstaterer Henrik Drusebjerg, chefstrateg i Carnegie, i en morgenkommentar.

Der er dog ikke større effekt at spore på de asiatiske børser, hvilket ifølge Henrik Drusebjerg kan skyldes, at markedet er opmærksom på, at den type udtalelser er Trumps foretrukne taktik for at lægge pres på modparten inden væsentlige møder.

OPBAKNING TIL COLOPLAST

Herhjemme har Coloplast atter fået dækning af analytikernes hos Barclays, der anbefaler "overvægt" og sætter kursmålet til 685 kr. Ifølge Bloombergs data dækker 26 finanshuse Coloplast, og otte af disse er positive, mens 11 er neutrale. Syv er derimod negative omkring kursudviklingen. Mandag steg Coloplast-aktien med 0,5 pct. til 620,80 kr.

Branchekollegaen Ambu var også på fremmarch og steg 3,3 pct. til 137,60 kr. Siden 21. november, hvor det kom frem, at topchef Lars Marcher havde købt yderligere aktier i medicoselskabet for 3 mio. kr., er aktien steget med 22 pct.

Også Novo Nordisk har været omgærdet af interesse, efter at medicinalvirksomheden fredag kunne fremvise positive hjerte-kar-data fra det sidste af i alt ti studier i fase 3-programmet Pioneer. Oven på fredagens positive data har Pareto hævet anbefalingen af Novo-aktien til "køb" fra "hold", samtidig med at kursmålet skrues op med 30 kr. til 340 kr. Mandag steg Novo med 2,6 pct. til 304,85 kr.

RTX er tirsdag regnskabsaktuel med tal for sit forskudste regnskabsår 2017/2018. Selskabet venter en omsætning i intervallet 460-490 mio. kr., et EBIT-resultat på cirka 75 mio. kr. og et EBITDA-resultat i intervallet 72-87 mio. kr. Mandag steg RTX med 1,4 pct. til 173 kr.

Der er tirsdag ekstraordinær generalforsamling i Lollands Bank, hvor der skal stemmes om at aktionærforslag om at indlede en salgsproces. Aktien faldt mandag med 2 pct. til 352 kr.

Aarsleff kan få opmærksomhed, efter at SEB har indledt dækning med anbefalingen "hold" og et kursmål på 220 kr. Mandag steg aktien i Aarsleff 8,8 pct. til 208,50 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Tesla i kursnedsmeltning - markedet ser ingen hurtig vending

Verdens dyreste medicin godkendt - 14 mio kr for en behandling

Fire flotte lyserøde champagner - og priserne er ikke helt hen i vejret

Mærsk-topchef til regnskabseksamen: "Hvis ikke jeg selv mente, det var bestået, så var der da for alvor noget galt"

Dommer blokerer for Trumps byggeplaner ved grænsen til Mexico

"Jeg er ikke bange for at mislykkedes og indrømme, når jeg har taget fejl"

Aktieluk i USA: På weekend med plus - men endnu et ugefald

Manglende dansker i vigtig EP-gruppe bekymrer erhvervslivet

Ekspert om udbyttesag: "Sanjay Shah har bygget en kæmpe kulisse"