USA: Det begyndte stærkt og endte som lidt af en fuser
Foto: Ritzau Scanpix
Amerikanerne sender sig selv og de amerikanske aktiemarkeder på en miniferie – takket være thanksgiving torsdag – med en noget mindre tynget stemning end den brutale begyndelse på ugen.

De tre ledende aktieindeks lå til alle til at lukke i fine plusser, hvor største stigning tilfaldt Nasdaq, men så fik salgssiden tag i markedet, og Nasdaq endte med en stigning på 0,92 pct., mens S&P 500 steg 0,30 pct. Dow Jones kunne dog ikke følge med og endte med et fladt nul.

Ifølge Larry Benedict, stifter af The Opportunistic Trader, viser historien, at dagen før thanksgiving plejer at ende positivt for aktiemarkederne - 85 pct. af tilfældene lyder det fra ham ifølge Reuters.

Kædernes dag

Skokæden Foot Locker aflagde regnskab for tredje kvartal efter tirsdagens marked lukkede, og det var stærke sager, for aktien steg i onsdagens handel med 14,7 pct. på baggrund af bedre end ventet omsætning og resultat. Ifølge Bloomberg var den underliggende vækst i form af det sammenlignelige salg på 2,9 pct. langt bedre end de forventede 2 pct.

En anden butikskæde fremlagde resultater for tredje kvartal, efter markedet lukkede tirsdag, derfor fór aktien i tøjkæden Gap til vejrs, da investorerne belønnede det for de lidt bedre end ventede resultater samt topchef Arthur Pecks aggressive plan om at lukke de forretninger, der klarer sig dårligst.

Gap steg med 4,7 pct.

Facebook svarer igen

Der var også medvind til Facebook i dagens handel. Aktien endte med en stigning på  ca. 1,8 pct.

CNN bragte et eksklusivt interview med Facebooks-grundlæggeren, Mark Zuckerberg, der over for tv-kanalen slog fast, at han har tænkt sig at blive siddende på posten som bestyrelsesformand for den amerikanske sociale medie-gigant.

Spørgsmålet om hans position har været heftigt debatteret i markedet på grund af flere dårlige sager bl.a. lækket af flere millioner europæiske brugeres private data, der blev delt med det britiske analyseselskab Cambridge Analytica.

Men lige netop den sag, har Facebook en anden holdning til onsdag, hvor selskabet har appelleret en bøde på 500.000 britiske pund, som Storbritanniens datatilsyn har pålagt Facebook at betale.

Ifølge BBC News kalder Facebook bøden uberettiget, da datatilsynet ikke har fundet noget bevis for, at de britiske brugeres personlige data blev delt uhensigtsmæssigt.

Blandt dagens faldende aktier var semiconductor-selskabet Nvidia, der ellers fik lidt genrejsning i tirsdagens handel. Nvidia tabte ca. 3 pct., ligesom tobaksproducenten Philip Morris International også vendte ned ad med et fald på ca. 3 pct.

På sektorniveau var der særlig fremgang til energi-, industri-, kommunikation og teknologiaktierne.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Sløjt regnskab øger presset på Mærsk-boss

  Morgenbriefing: Ree taber 400 mio. på aktier, pres på Mærsk-chef efter skuffende regnskab

  Mens du sov: Blandede markeder før handelsmøde i Washington

  Aktier: Svage data opvejer positive handels-indikatorer i Asien

  Christian Stadil: Der er sket afhøringer i Schriver-sag

  Kraft Heinz nedskriver for 15,4 mia dollar gav solidt kursfald

  Rigsrevisionen: Private bør opkræve danskernes gæld

  Niels Lunde: Tør du købe en Mærsk-aktie af Søren Skou?

  Briter opgiver at nå handelsaftaler med Japan og Tyrkiet inden brexit