Kæmpe aktiedrop i shoppingaktie efter regnskab
Adm. direktør i Boozt, Hermann Haraldsson.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Den svensk noterede netbutik Boozt har fået sig en syngende kurslussing efter offentliggørelsen af sit kvartalsregnskab.

Aktien droppede på et tidspunkt 17 pct., men nåede at genvinde lidt, så den lukkede i kurs 55,30 svenske kr. efter et fald på 9,2 pct.

Aktien har derfor aldrig været billigere.

Væksten i tredje kvartal nåede op på 37 pct., men intet i forhold til sidste års vækst i samme kvartal på 46 pct., ligesom den justerede EBIT-margin i årets tredje kvartal landede på minus 4 pct. mod -2,7 pct. i samme periode sidste år.

Det kan ikke blive værre

Til det svenske nyhedsbureau Direkt benægter Boozts adm. direktør, Hermann Haraldsson, at der er tale om strukturelle problemer i selskabet, der lever af at sælge modetøj via nettet, men som også har en fysisk butik i Købmagergade i København.

"Det kan ikke blive værre," lyder det fra Hermann Haraldsson til Direkts spørgsmål om den fysiske butik i København, der ifølge Boozt selv har sat negative spor i regnskabet pga. af "et svært detailmiljø og dårlig performance".

"Det er så dårligt, som det kan blive, men det er ikke et strukturelt problem. Det er et problem, som vi er nødt til at løse, og det kommer ikke til at fortsætte ind i 2020," siger direktøren til Direkt og lover, at problemet bliver løst i 2019.

Under regnskabsfremlæggelsen skulle Hermann Haraldsson ifølge Direkt have sagt, at Boozt "ikke er en offline-aktør", og derfor spørger nyhedsbureauet direktøren om det Boozt derfor diskuterer at lukke flagskibsbutikken i København.

"Nej, det er ikke et alternativ, som vi diskuterer. Vi anser, at der er meget at gøre, og det gør vi lige nu," siger Hermann Haraldsson til Direkt.

Sund lagersituation

Han fastslår desuden, at lagerniveauet er, "hvor det skal være" og, at Boozt har "en sund lagersituation", og at Boozt overvåger markedet uge for uge og derfor kan handle hurtigt, hvis situationen ændres.
Boozt har nedjusteret sin prognose for driftsindtægterne fra 2,4 pct. til 1,5-2 pct.

"Implicit siger vi med vores nye guidance, at fjerde kvartal i år bliver værre end fjerde kvartal sidste år i forhold til rentabilitet," siger han til det svenske nyhedsbureau og nævner i samme forbindelse, at mange af Boozts konkurrenter har store lagre, de skal af med, hvilket vil betyde flere priskampagner.   


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ny stor hvidvasksag: Suspekte firmaer på stribe var kunder i andelskasse

Ecco-direktør om resultat: Kommer til at give genlyd

Angela Merkel holder fingrene fra kæmpe bankfusion

Aktier i USA: Stigninger skudt ned af handelsbekymring

Av: Megaregning på 2 milliarder kroner til advokater i udbytteskandale

Kina trækker i land i handelsforhandlingerne med USA

Medieklumme: Lever vi op til vores samfundskontrakt?

Levis-notering tegner til succes

USA kræver gennemgang af Boeings 737 MAX-godkendelse