Stærkt nøgletal: Investorerne kan nu trække vejret lettere
Foto: Andrew Nelles/Ritzau Scanpix
Et lille plaster på såret til de nødlidende aktiemarkeder landede her til eftermiddag i form salget af eksisterende boliger i USA.

Salget har udviklet sig stærkere end forventet, da der i oktober er solgt 5,22 mio. boliger ifølge sæsonjusterede, annualiserede tal fra den amerikanske ejendomsmæglerforening.

"Der har været en del uro i forhold til, hvor stærk væksten egentlig er i USA, mens den er blevet halveret i Europa og svagere i Kina," siger Kim Fæster, der er chefanalytiker i Jyske Bank.

"Investorerne har været bekymrede for, om denne svaghed ville sprede sig til USA, og derfor har vi de seneste dage og uger set de konjunkturfølsomme sektorer blive svækket på aktiemarkedet. Så når vi ser et stærkere end ventet nøgletal fra USA, så gør det, at vi godt kan trække vejret en smule lettere," siger Kim Fæster.

For hvis amerikanerne stadig køber boliger, er det ifølge ham en indikation på, at økonomien stadig har det godt.

"Amerikanerne køber stadig boliger, selvom realkreditrente er steget ret kraftigt det seneste år, den er steget med ca. 1 procentpoint," siger Kim Fæster.

Chefanalytikeren forventer desuden, at flere shortpositioner vil blive lukket, inden amerikanerne går på miniferie i aften, sker det, vil det trække aktierne yderligere op.

De ledende amerikanske aktieindeks ligger alle i lune plusser efter godt en times handel. NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ny stor hvidvasksag: Suspekte firmaer på stribe var kunder i andelskasse

Ecco-direktør om resultat: Kommer til at give genlyd

Angela Merkel holder fingrene fra kæmpe bankfusion

Aktier i USA: Stigninger skudt ned af handelsbekymring

Av: Megaregning på 2 milliarder kroner til advokater i udbytteskandale

Kina trækker i land i handelsforhandlingerne med USA

Medieklumme: Lever vi op til vores samfundskontrakt?

Levis-notering tegner til succes

USA kræver gennemgang af Boeings 737 MAX-godkendelse