Penge Af
Genmab kan igen komme i fokus på det danske aktiemarked, som godt en time før børsåbning onsdag ser ud til at gå en mere positiv dag i møde.

Tirsdag var der store fald i både USA og Europa, og herhjemme lukkede det danske C25-indeks 1,6 pct. lavere i 1012,44. Siden lukkede de ledende amerikanske indeks med fald på mellem 1,7 og 2,2 pct., efter at der havde været et stort fald i olieprisen, som tyngede flere af de energirelaterede aktier samt nogle af de konjunkturfølsomme sektorer.

  - Det afspejler den bekymring, der er for global vækst i øjeblikket, og det blev ikke bedre af, at et par detailkæder i USA udsendte skuffende meldinger forud for den altafgørende julehandel.

- I den asiatiske handel har der dog spredt sig en lidt mere rolig stemning med moderate fald. Og med lidt held er der udsigt til en stort set uændret åbning på den europæiske handel, skriver Jyske Bank i en markedskommentar onsdag morgen.

I handlen med futures ser optimismen også ud til at have en lille overhånd, da de amerikanske af slagsen peger op med mellem 0,4 og 0,6 pct., mens de europæiske indikerer stigninger på mellem 0,2 og 0,5 pct.

Blandt de danske selskaber kan Genmab, der tirsdag steg 4,5 pct. til 970 kr., notere sig et stigende salg af kræftmidlet Darzalex på det amerikanske marked i oktober.

  Darzalex, der er godkendt til behandling af knoglemarvskræft, solgte for 127,5 mio. dollar i USA, hvilket var 11,5 pct. højere end i september, og lige over 40 pct. højere end i oktober sidste år. Det viser data fra det amerikanske analysehus Symphony Health, som dækker over salget via institutionelle salgskanaler til blandt andet hospitaler og lægeklinikker.

DANSKE BANK FYLDER I AVISERNE

Danske Bank, der faldt 3,6 pct. til 130,60 kr., kan blive påvirket af dagens avisforsider i Jyllands-Posten og Berlingske Business om henholdsvis bankens kapialposition og udsigten til et søgsmål fra vrede investorer.

William Demant og GN Group, som henholdsvis faldt 2,9 pct. til 191,10 kr. og 5,5 pct. til 245 kr., har været til analysemæssigt eftersyn hos Credit Suisse, og det har for begges vedkommende resulteret i beskårede kursmål for de to høreapparatselskabers aktier.

Størst er ændringen for GN Group, der er sænket til 235 kr. fra 290 kr. William Demant har fået skåret kursmålet til 220 kr. fra 245 kr. Justeringen følger i kølvandet af den schweiziske konkurrent Sonovas halvårsregnskab tirsdag.
  Mærsk, hvis B-aktie faldt 2,1 pct. til 8618 kr., har igennem rederiet Maersk Line tabt markedsandele målt på den globale shippingkapacitet over det seneste år ifølge konsulenthuset Alphaliner. Omvendt har konkurrenter som Cosco - inkluderet OOCL - og Hapag-Lloyd løftet deres andele af den samlede kapacitet.

Senere onsdag kommer der regnskab for tredje kvartal fra Royal Unibrew, der tirsdag faldt 1 pct. til 482,80 kr.

REGNSKABER FRA MORGENSTUNDEN

Uden for C25-indekset er der fra morgenstunden allerede kommet regnskaber fra Nordic Shipholding og Jeudan. I løbet af dagen kommer der ligeledes regnskaber fra Prime Office, Danske Andelskassers Bank, Brøndby IF, Newcap og Vestjysk Bank.

Endelig har Santa Fe, der tirsdag faldt 2 pct. til 14,40 kr., fået sænket anbefalingen til "sælg" fra "hold" af ABG Sundal Collier. Kursmålet er samtidig blevet kraftigt beskåret fra 20,0 kr. til 5,50 kr. Dermed spår ABG Sundal Collier et kursdrop i aktien på mere end 60 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ny stor hvidvasksag: Suspekte firmaer på stribe var kunder i andelskasse

Ecco-direktør om resultat: Kommer til at give genlyd

Angela Merkel holder fingrene fra kæmpe bankfusion

Aktier i USA: Stigninger skudt ned af handelsbekymring

Av: Megaregning på 2 milliarder kroner til advokater i udbytteskandale

Kina trækker i land i handelsforhandlingerne med USA

Medieklumme: Lever vi op til vores samfundskontrakt?

Levis-notering tegner til succes

USA kræver gennemgang af Boeings 737 MAX-godkendelse