USA: Rødt chok – de amerikanske aktier er banket tilbage til start
Foto: Thomas Peter/Ritzau Scanpix
Nervøsiteten skyllede ind over det amerikanske aktiemarked tirsdag og rev ethvert positivt afkast med sig i de tre ledende aktieindeks.

Tilbage står de amerikanske aktieindeks bombet tilbage til indgangen af 2018, eller rettere de ligger alle i minus for 2018.

Dow Jones fik flest klø og tabte 2,21 pct., så indekset ligger i niveauet 24.466, mens S&P 500 mistede 1,82 pct., hvorefter det befinder sig i indeks 2426, og endelig Nasdaq – der tabte 1,7 pct. af værdien tirsdag, hvorefter det lukkede i indeks 6909.

Dermed er de amerikanske aktier gledet ind i det røde felt, og som Morgan Stanley advarede om i mandagens handel, så er det amerikanske aktiemarked allerede i et bear-marked, det vil sige et marked med en nedadgående trend.

"Markedet taler nu med store bogstaver om, at der er dårlige nyheder på vej," skrev Michael Wilson, en Morgan Stanley aktiestrateg til sine kunder i går i et notat ifølge CNN.

Han noterede sig, at godt 40 pct. af aktierne i S&P 500 er nede med 20 pct. målt fra deres tidlige toppe, hvilket indikerer et bear-marked.

Nervøsiteten tager til

Efter regnskaberne er blevet læst, analyseret og fordøjet, begynder investorerne at tvivle på indtjeningen fremover. En af de helt afgørende, store uklarheder, som investorerne har svært ved at kvantificere effekterne af, er handelskrigen mellem USA og Kina.

Ifølge Maneesh Deshpande, der er chefstrateg for amerikanske aktier i Barclays, vil handelskonflikten kunne "tage en større bid af indtjeningsvæksten", skriver CNBC.

Flere hug til Apple

En aktie som Apple har stadig hovedet over vandet med et positivt afkast år til dato på ca. 6 pct., men tirsdag øgede den endnu engang sit fald fra de seneste handelsdage. Investorerne er bekymrede for manglende efterspørgsel på bl.a. Apples tre seneste Iphone modeller på bl.a. det kinesiske marked, modeller, der blev lanceret i september i år.

Goldman Sachs var igen tirsdag ude for at justere sine forventninger til Apple, nedjusteringen er ifølge Bloomberg den tredje alene i november. Goldman Sachs har sænket sit kursmål på Apple til 182 dollar fra tidligere 209, mens anbefalingen er "neutral" eller "hold".

Elektronikgiganten endte dagen med et fald på ca. 4,8 pct. til kurs ca.177.

Olieaktier fald med olien

Der var også synlige fald - ca. 3 pct. - til aktier som Chevron og Exxon Mobil på en dag, hvor olieprisen tog sig endnu et stort dyk.

Brentolien faldt således med 7 pct., mens den amerikanske WTI faldt 6,75 til 53,3 dollar per tønde olie.

En aktie, der dog vendte rundt efter adskillige dages slagtning, var semiconductor-selskabet Nvidia, der steg med ca. 3 pct. efter, at hedgefonden Citron meddelte i et tweet, at den har tanket op i selskabet med beskeden om, at kursen på 165 dollar indtræffer før kurs 120.

Aktien lukkede i kurs ca. 149 dollar.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tesla i kursnedsmeltning - markedet ser ingen hurtig vending

Verdens dyreste medicin godkendt - 14 mio kr for en behandling

Fire flotte lyserøde champagner - og priserne er ikke helt hen i vejret

Mærsk-topchef til regnskabseksamen: "Hvis ikke jeg selv mente, det var bestået, så var der da for alvor noget galt"

Dommer blokerer for Trumps byggeplaner ved grænsen til Mexico

"Jeg er ikke bange for at mislykkedes og indrømme, når jeg har taget fejl"

Aktieluk i USA: På weekend med plus - men endnu et ugefald

Manglende dansker i vigtig EP-gruppe bekymrer erhvervslivet