Aktier: Handelsnyt sikrede plusser til sidst
De dødelige og ødelæggende skovbrande i Californien har den seneste uge også ramt forsyninggselskaberne i delstaten, da det formodes, at deres elektriske udstyr har startet flere af brandene.
Foto: Noah Berger/ap/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier oplevede igen fredag en urolig handel, hvor markedet bevægede sig frem og tilbage. Det hele endte dog med mindre plusser til det brede marked.

S&P 500-indeks sluttede ugen med et plus på 0,2 pct. fredag, men gennem hele ugen blev det dog til et minus på 1,6 pct.

Dow Jones-indekset lukkede samtidig med en fremgang på 0,5 pct. fredag, mens teknologitunge Nasdaq faldt knap 0,2 pct.

Stemningen startede trykket, da USA's handelsrepræsentant, Robert Lighthizer, afviste, at Kina skulle have kommet med forslag, som kunne formilde USA's præsident Donald Trumps vrede i handelskrigen. Senere slog præsidenten dog selv en optimistisk tone an og noterede sig, at Kina havde imødekommet USA, selv om Trump endnu ikke er tilfreds.

Meldingen betød et stemningsskifte, og aktierne begyndte at stige.

I løbet af fredagen var det brede marked, målt på S&P 500, dog forinden i minus med 0,7 pct.

"Man kan undre sig over, om folk har flere aktier tilbage at sælge. Nvidias regnskab udløste, at halvlederaktier bliver solgt fra. Nu tager man gevinsterne fra sidste år hjem, ikke bare for i år. Og det smitter af på andre teknologiaktier, og Faang-aktierne hældes ud med badevandet," siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

Blandt sektorerne i S&P 500 gik defensive forsyning frem med 1,3 pct. - trukket af godt nyt fra PG&E og Edison.

It-aktierne endte i minus 0,1 pct., og den underliggende branche for halvledere, chipproducenterne, faldt med 2,2 pct.

"Jeg er dog ikke bekymret for it som helhed på lang sigt. Man skal passe på med de mest volatile aktier, og herfra og det næste års tid er det mere af de store kvalitetsselskaber, man skal vælge," kommenterer Danske Banks Lars Skovgaard Andersen.

I den røde kolonne var også kommunikationsservice med et minus på 0,4 pct. og cyklisk forbrug med 0,5 pct.

I S&P 500-indekset var der et lille plus til Apple på 1,1 pct. og til Microsoft på 0,9 pct. Ellers var det en rød dag for Faang-aktierne, da Facebook faldt med 3,0 pct., da Amazon mistede 1,6 pct., da Netflix gled tilbage med 1,3 pct., og da Googles moderselskab, Alphabet, tabte 0,3 pct.

Nvidia hård ramte - støtte til PG&E

På selskabsfronten skilte chipproducenten Nvidia, som faldt hele 18,8 pct., sig ud. Selskabet skuffede med sit regnskab for tredje kvartal. Samtidig var selskabets salgsprognose for fjerde kvartal markant under det ventede.

Advanced Micro Devices (AMD) faldt sammen med Nvidia med 3,9 pct., mens Intel, der torsdag aften annoncerede yderligere aktietilbagekøb for 15 mia. dollar, dog steg med 1,5 pct.

En anden af fredagens store historier var igen forsyningsselskabet PG&E. Selskabets udstyr var ansvarlig for flere af de mange skovbrande, som plagede Californien i 2017, og koncernen har samtidig erkendt, at det samme kan være tilfældet for de voldsomme brande i år.

Aktien er faldet markant siden sidste uge, men denne fredag var der positivt nyt.

Ifølge Bloomberg News har chefen for de offentlige forsyningsopgaver i Californien, PUC, Michael Picker, i et interview sagt, at han ikke kan forestille sig, at selskabet kan få lov til at gå konkurs.

PG&E-aktien steg på den baggrund med hele 37,5 pct. til 24,4 dollar. Inden skovbranden brød ud kostede en aktie i selskabet dog 47,80 dollar.

Kollegaen Edison International, som også er ramt, steg samtidig med 15,4 pct.

B&O-konkurrent i fremgang

Den amerikanske varehuskæde Nordstrom kom torsdag aften også med regnskab og leverede i tredje kvartal en underliggende vækst, der skuffede, ligesom forventningerne til helåret ikke helt lever op til Wall Streets tilsvarende.

Aktien faldt fredag med 13,7 pct.

Sonos, der konkurrerer med Bang & Olufsen, steg omvendt markant fredag med 9,0 pct. Det skyldtes et solidt regnskab for fjerde kvartal, der bød på rekordomsætning for højttalerproducenten, og som overgik analytikernes forventninger.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ny stor hvidvasksag: Suspekte firmaer på stribe var kunder i andelskasse

Ecco-direktør om resultat: Kommer til at give genlyd

Angela Merkel holder fingrene fra kæmpe bankfusion

Aktier i USA: Stigninger skudt ned af handelsbekymring

Av: Megaregning på 2 milliarder kroner til advokater i udbytteskandale

Kina trækker i land i handelsforhandlingerne med USA

Medieklumme: Lever vi op til vores samfundskontrakt?

Levis-notering tegner til succes

USA kræver gennemgang af Boeings 737 MAX-godkendelse