Penge Af
Den amerikanske chipproducent Nvidia går en sønderlemmende dag i møde. Aktien falder 18,8 pct. klokken 15.35 efter at havde leveret et regnskab, der ikke levede op til forventningerne på hverken top- eller bundlinjen efter markedslukning torsdag.

Selskabet fik i tredje kvartal et ordinært overskud per aktie på 1,84 dollar, mens omsætningen landede på 3,18 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,92 dollar og en omsætning på 3,24 mia. dollar.

Mere vigtigt skuffer Nvidias forventninger til fjerde kvartal. Selskabet venter en omsætning på 2,7 mia. dollar, plus eller minus 2 pct., i fjerde kvartal, hvilket slet ikke er i nærheden af forventningerne i markedet, som ifølge Bloomberg News på forkant lød på 3,4 mia. dollar.

Nvidia trækker blandt andet Advanced Micro Devices (AMD) og Intel med ned, og de to selskaber falder henholdsvis 5,8 pct. og 0,2 pct.

Handelskrigen spøger fortsat

Fredag er torsdagens positive vinde om en opblødning i handelskrigen mellem USA og Kina vendt rundt, efter at USA's topforhandler på handelsområdet, Robert Lighthizer, afviser, at der var fundet mulige tiltag, som kunne mildne den amerikanske præsident Donald Trumps vrede over handelsunderskuddet.

Det brede S&P 500-indeks falder efter 5 minutters handel med 0,6 pct., Dow Jones-indekset mister 0,5 pct., mens Nasdaq ligger nede med 1,1 pct.

Netværksproducenten Cisco har vekslet gårsdagens plus på 5,5 pct. til et minus på 1,1 pct. Selskabet leverede onsdag aften bedre end ventet i tredje kvartal, mens prognosen for fjerde kvartal var lige i øjet. Det dæmpede frygten for, at netværksproducenten var ramt på kundeefterspørgslen.

Resultatet på Walmarts opjustering inden børsåbning torsdag var et kursfald på 2,0 pct. - aktien falder 1m3 pct. i de første handler.

Hånd under PG&E

Uden for regnskabsstrømmen er der fokus på elforsyningsselskabet PG&E, som er ramt af de farlige og ødelæggende skovbrande i Californien, der ligesom sidste års brande kan være startet af selskabets elektriske udstyr.

Aktien mistede torsdag 30,7 pct. efter et minus på 21,8 pct. onsdag, et fald på 17,4 mandag og et minus på 16,5 pct. fredag i sidste uge.

Fredag er der dog kommet nyt fra myndighederne i Californien, der nu siger, at de ikke vil lade selskabet gå konkurs på trods af eventuelle erstatningskrav.

Aktien stiger ved børsåbning med 33,4 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?

John Bercow overvejer at blokere ny afstemning om Mays brexit-aftale

Aktier: Tysk flirt gav vinger til flere europæiske banker

Danske Bank tavs om ny direktør

Aktier: Jyske og Sydbank steg på klangen af bryllupsklokker

Norwegian: Bestyrelsformanden træder af