Aktier: Ambu og Bavarian de store tabere i rødt C25
lars Marcher, adm. direktør i Ambu, der tirsdag fremlagde regnskab og blev slagtet i markedet.
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Penge Af
Medicovirksomheden Ambu blev tirsdag hårdt straffet for sit regnskab for fjerde kvartal 2017/18 og bidrog sammen med aktier som Bavarian Nordic og Coloplast til et fald i C25-indekset på 0,9 pct. til 1047,85.

Regnskabet fra Ambu viste solid vækst og en stigning i driftsresultatet i fjerde kvartal af 2017/18 til 165 mio. kr. fra 134 mio. kr. i samme periode sidste år, hvilket dog ikke var nok til at tilfredsstille investorerne, som sendte aktien ned med 14 pct. til 117 kr.

"Selv om Ambu er faldet meget fra toppen, er det stadig en aktie, som handles på høje multipler, og der er store forventninger til, at selskabet skal levere en rigtig høj vækst fremadrettet. Nu kommer det så med et regnskab, der skuffer lidt på indtjeningen, samtidig med at det ikke solgte helt så mange endoskoper som ventet i markedet. Det skaber bare noget tvivl om vækstcasen, når aktien bliver handlet på så dyre nøgletal," siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

DFDS ramt af usikkerhed

Blandt sidepapirerne var der også store klø til DFDS, som i sit regnskab for tredje kvartal nedpræciserede forventningerne til hele året.

Det er usikkerhed omkring Storbritanniens udtræden af EU, den italienske gæld og valutaudsving i den tyrkiske valuta, som ligger bag den justerede forventning, og reaktionen på aktiemarkedet var et fald på 12,8 pct. til 250,40 kr.

"Selv om markedet har taget højde for usikkerhed relateret til brexit og udviklingen i Tyrkiet, skuffer DFDS alligevel med en lille nedjustering. Men jeg synes, at aktien får en relativ hård straf. Afklaring om brexit kan blive en stor kurstrigger for aktien," siger Martin Munk.

Tilbage blandt C25-aktierne fortsatte Bavarian Nordic den senere tids nedtur med et fald på 7,8 pct. til 138,90 kr. Det skete, uden at der som sådan var nyt fremme om selskabet, som fredag kom med regnskab for tredje kvartal.

"Det er udlandet, der ligger og sælger fra i Bavarian Nordic i øjeblikket. Tidligere har kurs 150 været et solidt bundområde, men det har vi mistet lige nu, og det giver noget yderligere salgspres i aktien. Vi har også haft en usikker periode på aktiemarkedet, og det er ikke lige der, at biotek ligger højest på hitlisten," siger Martin Munk.

Coloplast trak også godt ned i eliteindekset med fald på 2,3 pct. til 619 kr.

Forud for onsdagens regnskab fra A.P. Møller-Mærsk steg rederikoncernens B-aktie derimod 0,6 pct. til 8730 kr.

Ny storaktionær kan være på vej i Nordea

Nordea toppede dog i C25 med en stigning på 3,5 pct. til 60,82 kr. Det skete efter skriverier i Dagens Industri om, at kapitalfonden Cevian Capital overvejer en større investering i banken.

Der var også fokus på Topdanmark og Tryg, efter at Danske Bank har opsagt sin partneraftale om salg af forsikringsprodukter fra Topdanmark og i stedet valgt Tryg som strategisk partner på det område.

Topdanmark faldt 3,0 pct. til 321,80 kr., og Tryg endte 0,2 pct. lavere i 166,30 kr. Danske Bank lukkede i 141 kr. efter et fald på 1,4 pct.

Emballageproducenten Hartmann havde markant tilbagegang i tredje kvartal, efter at selskabet har været ramt af højere energiomkostninger og et krav fra Energistyrelsen om tilbagebetaling af et offentligt tilskud.

Samtidig trak hyperinflation og modvind på valutamarkedet, som selskabet også tidligere havde advaret om, markant ned. Aktien endte 6,3 pct. lavere i 285 kr.

Ligeledes regnskabsaktuelle Glunz & Jensen faldt endvidere 4,7 pct. efter et regnskab, der også var præget af vigende omsætning og underskud på bundlinjen.
NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestager med ny kæmpebøde til Google: Skal betale 1,49 mia euro

Tidligere Danske Bank-kronprins bliver koncerndirektør i Nykredit

Lars Rohde: Mistilliden til finanssektoren kan få alvorlige konsekvenser

Nationalbanken: Nye boligskatter presser priser nedad i København, måske op mod 10 pct.

Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder

Tysk bilaktie falder efter advarsler om markant tilbagegang i indtjeningen

Nationalbanken spår flyvende vækst og blød landing

Norsk verdensmester i skak vil spille mod danskerne

Her er storinvestorernes ni defensive aktiefavoritter