Penge Af
Olien fortsætter fredag de seneste dages prisfald, og for den europæiske referenceolie, Brent, skal der "blot" betales 69,74 dollar per tønde, hvilket er det laveste niveau siden foråret.

Ifølge Bloomberg News er en medvirkende årsag til prisfaldet, at USA har valgt at give otte lande tilladelse til at fortsætte med at importere olie fra Iran, som ellers blev ramt af amerikanske sanktioner tidligere på ugen.

Sammenholdt med løfter fra Saudi-Arabien og andre producenter om at øge olieproduktionen samt en stigning i de amerikanske olielagre er frygten for en leveringskrise blevet vendt rundt på hovedet, så der nu i stedet er tale om en overforsyning, skriver Bloomberg News.

- Fokus er lige nu på negativt sentiment i olie og negativt momentum. Det bliver interessant at se, om folk holder fast i deres shortpositioner hen over weekenden med tanke på Opec-mødet, siger Giovanni Staunovo, der er råvareanalytiker hos UBS Group, til nyhedsbureauet.

Han henviser til, at organisationen for olieproducerende lande, Opec, søndag vil mødes med partnere i Abu Dhabi. Tidligere har Opec signaleret, at organisationen måske vil skære i sin produktion til næste år.

Ligesom Brent-olien fortsætter med at falde i pris, er det samme tilfældet for den amerikanske WTI-olie, hvor der fredag skal betales 59,66 dollar per tønde. Det er ligeledes det laveste niveau i flere måneder.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Apple vil erobre markedet for betalingskort – lancerer kreditkortet Apple Cash

Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op