Penge Af
Olien fortsætter fredag de seneste dages prisfald, og for den europæiske referenceolie, Brent, skal der "blot" betales 69,74 dollar per tønde, hvilket er det laveste niveau siden foråret.

Ifølge Bloomberg News er en medvirkende årsag til prisfaldet, at USA har valgt at give otte lande tilladelse til at fortsætte med at importere olie fra Iran, som ellers blev ramt af amerikanske sanktioner tidligere på ugen.

Sammenholdt med løfter fra Saudi-Arabien og andre producenter om at øge olieproduktionen samt en stigning i de amerikanske olielagre er frygten for en leveringskrise blevet vendt rundt på hovedet, så der nu i stedet er tale om en overforsyning, skriver Bloomberg News.

- Fokus er lige nu på negativt sentiment i olie og negativt momentum. Det bliver interessant at se, om folk holder fast i deres shortpositioner hen over weekenden med tanke på Opec-mødet, siger Giovanni Staunovo, der er råvareanalytiker hos UBS Group, til nyhedsbureauet.

Han henviser til, at organisationen for olieproducerende lande, Opec, søndag vil mødes med partnere i Abu Dhabi. Tidligere har Opec signaleret, at organisationen måske vil skære i sin produktion til næste år.

Ligesom Brent-olien fortsætter med at falde i pris, er det samme tilfældet for den amerikanske WTI-olie, hvor der fredag skal betales 59,66 dollar per tønde. Det er ligeledes det laveste niveau i flere måneder.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om størrelse på eventuel bøde i hvidvask-sagen: Amerikanerne kigger på hvad banken har gjort for at rydde op

Franskmænd i oprør over stigende benzinpriser: En dræbt og 400 mennesker er blevet såret

Danmarks Titanic: Søren Flott vil fortælle historien om den værste skibskatastrofe i verdenshistorien

Det holder aktiechefen øje med i ugen der kommer

Nyt spansk bilmærke debuterer i Danmark med 300-hestes SUV

800 buschauffører protesterer mod stramme tidsplaner og færre ruter: Det rammer ikke de velbjærgede men dem med tyndslidt tegnebog

Kristian Jensen om reformstop: Vi er stødt på en mur og må finde andre veje frem

Kom med på to afbud: Nu er Morten Løkkegaard EU-spidskandidat

Smukke gamle biler får nyt liv på Jaguars klassikerfabrik