Råvarer: Højere udbud presser olieprisen ind i et bear-marked
Foto: Scanpix
Markeder Af
Et stigende udbud og bekymringer for en afmatning i økonomien presser fredag oliemarkedet, hvor prisen på den amerikanske råolie nu er omkring 20 pct. lavere end i starten af oktober. Det gælder både Brent- og WTI-olie, der her nåede det højeste niveau i fire år, skriver Reuters.

"Mens eksporten fra Opec (Organisationen af Olieeksporterende Lande, red.) fortsætter med at stige, fortsætter lagrene med at blive opbygget, hvilket sætter pres på oliepriserne. En afmatning i den globale økonomi er fortsat den største nedadrettede risiko for olien," siger analytikere ved Bernstein Energy til Reuters.

De sidste uges faldende oliepriser kommer oven på en optur mellem august og oktober, hvor prisen på råolie steg forud for sanktioner mod Irans olieeksport 5. november.

Sanktioner fjerner dog ikke så meget olie fra markedet som første ventet, da Washington har gjort flere undtagelser, hvilket giver iranske handlere muligheder for fortsat at sælge begrænsede mængder af råolie i mindst yderligere seks måneder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 70,69 dollar mod 71,50 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 60,54 dollar mod 61,09 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 6117,5 dollar mod 6144 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

USA: Rød åbning med bankaktierne i mindre optur

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd

Nilfisk indgår samarbejde med udvikler af kunstig intelligens

Vestager straffer Nike for at styre salg af fodboldtrøjer