Valuta: Signaler om flere rentehop løfter dollar
Foto: Scanpix
Markeder Af
Dollar ligger fredag morgen styrket over for euro, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, på torsdagens rentemøde som ventet fastholdt renten, men samtidig bekræftede, at den agter at stramme sin pengepolitik gradvist i den kommende tid.

Dermed er der forsat udsigt til voksende renteforskelle over Atlanten, der vil give investorerne et større renteafkast på dollar frem for euro.

- Den amerikanske centralbank synes klar til at hæve renterne i december. Banken er i det store hele upåvirket af korrektionen på aktiemarkederne i oktober, siger Ray Attrill, valutachef hos NAB, til Reuters.

I sin rentemeddelelse fremhæver centralbanken dog som noget nyt, at de amerikanske husholdningers forbrug er "fortsat med at vokse stærkt", men at erhvervslivets investeringer har "behersket sig" fra det tidligere høje niveau.

Federal Reserve har hævet sin toneangivende rente ved tre lejligheder tidligere i år - i marts, juni og september. Alle gangene har været med den nuværende formand for centralbanken, Jerome Powell, i spidsen. Han afløste i februar den tidligere centralbankchef Janet Yellen og er udpeget af præsident Donald Trump.

Ud over renteforhøjelsen i december har banken også indikeret yderligere forhøjelser i 2019.

Euro koster fredag morgen 1,1348 dollar mod 1,1426 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 113,90 yen mod 113,79 yen torsdag ved dansk lukketid.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Franskmænd i oprør over stigende benzinpriser: En dræbt og 400 mennesker er blevet såret

Danmarks Titanic: Søren Flott vil fortælle historien om den værste skibskatastrofe i verdenshistorien

Det holder aktiechefen øje med i ugen der kommer

800 buschauffører protesterer mod stramme tidsplaner og færre ruter: Det rammer ikke de velbjærgede men dem med tyndslidt tegnebog

Kristian Jensen om reformstop: Vi er stødt på en mur og må finde andre veje frem

Kom med på to afbud: Nu er Morten Løkkegaard EU-spidskandidat

Smukke gamle biler får nyt liv på Jaguars klassikerfabrik

Claus Hjort: Vi skal af med dette EU-forbehold

Labour-leder tror ikke på brexit-aftale: Et nyt britisk valg kan komme snart