Aktier: Wall Street gik i minus - centralbank fastholdt renten
USA's centralbank med formand Jerome Powell i spidsen fastholdt torsdag den toneangivende rente, ligeom man også holdt fast i den signalerede rentebane med gradvise forhøjelser.
Foto: Carlos Barria/reuters/Reuters
Penge Af
De amerikanske aktier kunne ikke holde tempoet oppe efter onsdagens store stigninger og faldt torsdag tilbage. Dagens helt store tema, rentemeldingen fra USA's centralbank, overraskede ikke og ændrede ikke på retningen i markedet.

Det brede aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, faldt med 0,3 pct. efter et plus onsdag på 2,1 pct.

 Teknologitunge Nasdaq mistede samtidig 0,5 pct. i kølvandet af onsdagens flotte fremgang på 2,6 pct.

Dow Jones-indekset gik dog marginalt frem.

RENTEMELDING UDEN OVERRASKELSER

Torsdag, to timer før markedets lukning, kom den amerikanske centralbank med sin rentemeddelelse. Forventningen var, at banken ikke vil hæve sin rente, og det kom til at stemme helt overens med virkeligheden.

En enstemmig styrekomite lod renten blive i intervallet 2,00 til 2,25 pct., og man holdt samtidig fast i den centrale formulering om "yderligere gradvise forhøjelser", hvilket styrker forventningen om en renteforhøjelse til december og tre mere i 2019, som Federal Reserve, eller "Fed", som den ofte kaldes, i september indikerede.

 Eneste store forandring i bankens tekst var, at man nu ser en mere behersket investering i erhvervslivet.

- Fed gjorde ingen betydningsfulde forandringer. De sender budskabet: De gør, hvad de hele tiden har gjort, sagde Michael Ning, investeringschef hos Phasecapital, til Bloomberg News.

RØDE SEKTORER

Blandt sektorerne var der i S&P 500 fald 6 af 11 hovedbrancher. Finansaktierne klarede sig bedst med et plus på 0,3 pct., cyklisk forbrug og dagligvarer begge oplevede marginale fremgange.

It-sektoren gik derimod tilbage med 0,2 pct., og kommunikationsservice tabte 0,9 pct.

Værst gik det for energisektoren, som mistede 2,2 pct., da olieprisen faldt for niende dag i træk og nu er i et bearmarked med et fald over 20 pct. siden den seneste top i starten af oktober.

På selskabsfronten var der ikke megen opmuntring fra de store navne.

Amazon kunne ikke fortsætte onsdagens store fremgang og faldt marginalt.

Teknologiaktierne var også generelt ramt af en mat stemning efter et skidt regnskab fra Square Inc. og Qualcomm onsdag aften.

Apple faldt med 0,7 pct., mens Facebook mistede 2,4 pct. Googles moderselskab, Alphabet, tabte 1,2 pct., og Microsoft gik tilbage med 0,2 pct.

Square Inc., der ledes af Jack Dorsey, som også er topchef i Twitter, tabte 9,0 pct., efter regnskabet for tredje kvartal. Selskabet, som leverer mobile betalingssystemer, gav en guidance for fjerde kvartal, som var under det ventede i markedet.

REGNSKABER BESTEMTE RETNINGEN

Regnskabssæsonen er stadig i fuld gang i USA, og det var da også de aktuelle selskaber, som man fandt i hver sin ende af markedet.

I toppen i S&P 500 lå rejseguiden Tripadvisor. Indtjeningen i det foregående kvartal var højere, end hvad den mest optimistiske analytiker havde ventet. Aktien steg 15,3 pct.

Flowserve har i forbindelse med sit regnskab opjusteret helårsforventningerne til et niveau lidt over konsensus i markedet, og det blev belønnet med en stigning på 7,8 pct.

I bunden af S&P 500 fandt man omvendt medicinalselskabet Perrigo, der gør sig inden for kopimedicin. Et bedre end ventet tredje kvartal på bundlinjen annulleredes af en prognose for hele 2018, som lå under Wall Streets estimater. Aktien faldt med 16,3 pct.

Qualcomm faldt også efter sit regnskab for fjerde kvartal, som blev offentliggjort onsdag aften. Forventningerne til bundlinjen i første kvartal var ganske vist bedre end ventet, men på toplinjen var udsigterne ikke gode nok.

Chipproducenten, der har en kontrovers med Apple, som derfor ikke længere køber komponenter hos Qualcomm, venter en omsætning i det igangværende kvartal i intervallet 4,50 til 5,30 mia. dollar mod ventede 5,56 mia. dollar hos analytikerne. Desuden regner koncernen med at levere 175 til 195 mio. chips til kunderne. I fjerde kvartal var det tal på 232 mio. chip.

Aktien i Qualcomm mistede 8,2 pct. og dæmpede også entusiasmen for halvledersektoren og it-branchen.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trump giver Barr grønt lys til at offentliggøre Rusland-rapport

Rædselskabinettet: Her er kunderne i den hvidvaskanmeldte andelskasse

Aktier: Recessionsfrygt sendte Pandora og Ambu ned

Viacom letter på aftale med AT&T og topper S&P 500-indekset

Theresa May: Ikke nok opbakning til at holde tredje afstemning om brexit-aftale

Datatilsynet politianmelder taxiselskab og indstiller dem til millionbøde

Trump anerkender Golanhøjderne som en del af Israel

Ejere af hvidvaskanmeldt minibank: Københavns Andelskasse ville være en sund bank, hvis vi havde fået lov til at rydde op

Zealand-boss: Alexion-aftale kan være over 13 mia. kr. værd